RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lions-kunst på Bygdøy


Lars Toverud gleder seg over flott kunst på Fredriksborg
Lars Toverud gleder seg over flott kunst på Fredriksborg
Lions Bygdøy er klare for sin 25. kunstutstilling på Fredriksborg kommende helg. Overskuddet hittil, på 1,5 millioner kroner, har kommet mange humanitære formål til gode.

BYGDØY: Årets utgave av salgsutstillingen i Fredriksborgveien 18 kan friste med hele 384 verker av 66 kunstnere. Blant dem finner vi både etablerte og noen av dem som ikke alltid er like unge, men veldig «up and coming».

Variert

Utstillingen byr på malerier, akvareller, grafikk og brukskunst. Lars Toverud i Bygdøy Lions gleder seg til helgen og forteller om stor frivillig innsats.

I tillegg til alle de som bidrar med selve gjennomføringen denne helgen vil vi også gjerne takke kunstnere og annonsører som velvillig har bidratt. Det ligger svært mange arbeidstimer bak en slik kunstmesse, men så sitter vi også igjen med et overskudd på ca. 200.000 kroner hvert år. Og det er nok av formål som både trenger og fortjener noen ekstra kroner, sier Toverud.

Vital 50-åring

Lions Club Bygdøy feirer 50-årsjubileum i år. Klubben er meget aktiv og godt synlig i lokalmiljøet, og det har den tenkt å fortsette å være.

Når overskuddet fra salgsutstillingen skal fordeles er det både lokale, nasjonale og internasjonale prosjekter som får nyte godt av salgsmessen på Bygdøy. Foruten hjelp til lokale aktiviteter som musikkorps, fotball, leikaring og seniorsenteret har Bygdøy Lions gledet blant andre SOS Barnebyer, Beitoleiren, Øyehelseprosjekt i Uganda og Leger uten grenser.

Nå håper vi at folk fra nær og fjern skal strømme til Fredriksborg i helgen! Toverud er berettiget optimist før åpningen i morgen.

Alle er selvsagt hjertelig velkommen til bare å nyte utstillingen, men skal Lions Bygdøy få utrettet det vi ønsker trenger vi godt salg. Og bildene folk kjøper kan de ta med seg hjem når de går. Det er som vanlig veldig mye flott å velge imellom, og det er jo hyggelig å vite at man som kjøper er med på å støtte gode humanitære prosjekter, avlutter Lars Toverud.

Lokale kunstnere

De aller fleste kunstnerne som deltar på årets utstilling kommer fra Østlandet, og veldig mange er bosatt i Oslo. Et helt knippe av disse igjen bor i bydel Frogner. Vi finner blant andre Louise Kamal, Ida Beth Hald, Eva Tangen, Heidi Kirkeby og Andreas Lervik blant utstillerne.

Utstillingen er åpen fredag 14. november 17.00 - 20.00, lørdag 15. november fra 12.00 - 16.00 og søndag 16. november fra12.00 -17.00. Adressen er Fredriksborgveien 18.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere