RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lions på tvers av kommunegrensen


Kjell Rusånes (til venstre) fra Oslo/Hauketo Lions og Svein Vangsøy fra Oppegård Lions planlegger et langvarig samarbeid. Nå er det konsert på menyen. Foto:Anne-Grethe Ulriksen
Kjell Rusånes (til venstre) fra Oslo/Hauketo Lions og Svein Vangsøy fra Oppegård Lions planlegger et langvarig samarbeid. Nå er det konsert på menyen. Foto:Anne-Grethe Ulriksen
Hauketo Lions går nye veier. For første gang arrangerer de konsert sammen med en klubb fra Akershus.

HAUKETO: Kjell Rusånes fra Oslo/Hauketo Lions og Svein Vangsøy fra Oppegård Lions har funnet tonen på tvers av bygrensen. De planlegger et langvarig samarbeid.

– Våre venner i Oppegård spurte om vi var intressert i et samarbeidrundt en konsert de skal ha i Greverud kirke. Det er jo ikke langt fra oss, og vi syntes dette var spennende. Nå jobber vi for å selge billetter i Oslo, sier Rusånes til Nordstrands Blad.

The Real Choir

– Det er snakk om en julekonsert i Greverud kirke, lørdag 12. desember kokken 19, forteller Rusånes.

– Koret har som mål å innta kor-tronen her til lands, og de har kommet langt på vei. Med håndplukkede sangere, glitrende kritikker og høye konkurranseplasseringer har The Real Choir begeistret publikum i snart 6 år. Dirigenten Marius Steensby og hans 35 menneskelige instrumenter fra Oslo og Akershus vil gi deg en unik koropplevelse i førjulstiden, reklamerer de to Lions-kollegene når vi møter dem på Velhuset i Nedre Prinsdalsvei.

Rybak er sjef

I år er musikken i konserten ved Vivaldiorkesteret under ledelse av Igor Rybak fra Nesodden. Han er far til ikke ukjente Alexander Rybak, og har en lang karriere som musiker bak seg.

Koret gleder seg til å dele musikken sin med musikkelskere, forteller Lions-herrene. Som håper mange kjøper billetter. De lover at overskuddet vil komme lokalmiljøet til gode. Pengene Hauketo Lions skaffer inn skal brukes på Kantarellen Bo-og rehabilitersingssenter.

Oslo neste gang

– Neste gang vi har en felles konsert er det muligens i Mortensrud kirke som også har veldig god akkustikk, sier Rusånes. Som også har planer om å bli med på arrangørsiden neste gang Oppegård Lions arrangerer rebusløp for bil, et løp som er svært populært i nabokommunen.

Men nå handler det altså om en vinnende kombinasjon av tradisjonell julemusikk, vakre folketoner og moderne klassikere som skal få deg til å sitte igjen med tårer i øyekroken og julefred i sjelen.

Overskuddet fra konserten vil Lions-klubbene gi til de lokale alders- og sykehjem.

Billetter kan bestilles på www.therealchoir.com/billetter, eller tlf: 965 01 010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere