RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lions-utstilling med tradisjoner


Utstilling med tradisjon: Når man har kommet til arrangement nr. 29, må man trygt kunne si at det er tradisjon. Bøler Lions skal denne helgen ha sin kunstutstilling, og f.v. Tore Gulbrandsen, Svein Brunvatne og John Liberg kan forsikre at de er i rute. Mellom 70 og 80 utstillere har levert inn sine bilder og grafikk.
Utstilling med tradisjon: Når man har kommet til arrangement nr. 29, må man trygt kunne si at det er tradisjon. Bøler Lions skal denne helgen ha sin kunstutstilling, og f.v. Tore Gulbrandsen, Svein Brunvatne og John Liberg kan forsikre at de er i rute. Mellom 70 og 80 utstillere har levert inn sine bilder og grafikk.
Denne uken har vært travel for medlemmer i Bøler Lions. De har nemlig forberedt den tradisjonelle kunstutstillingen som i helgen arrangeres for 29. gang.

Bøler: Til våren kan Bøler Lions markere 40-årsjubileum, og da har de altså hele 29 år med kunstutstillinger bak seg.

I år har vi mellom 70 og 80 utstillere, forteller Tore Gulbrandsen som har vært med på å arrangere utstillinger i alle årene. Hver gang har vi hatt den på Ulsrud videregående skole bortsett fra da vi var i Rådhuset på den 25. gangen. Men vi erfarte at lokalt er best.

Blant de mange kunstnerne er i år Per Presthus gjesteutstiller. Denne 76 år gamle bergenseren, som nå bor i Spania, har en stor produksjon bak seg, og utstillingene har vært mange.

Ellers er det en lang liste både lokale og andre kunstnere, noen mer kjent enn andre. Vi kan raskt nevnet Nikolai Astrup Geelmuyden far Søndre Nordstrand, Ferdinand Finne, Kai Fjell, Ellen Hegg, Harald Kolderup, Nordstrand-maleren Eva Langaas, Odd Nerdrum, Bølers egen Carl Nesjar, Vebjørn Sand, Victor Sparre, Nina Sundby, veteranen på Bøler-utstillingen Sven Sønsteby, Kåre Tveter, Jacob Weidemann og Frans Widerberg.

Ellers har Bøler hatt en ung stipendiat fra Kenya, og da han var her, hadde han med seg to bilder som nå kommer på utstillingen.

Populær

Kunstutstillingene til Lions-klubbene i distriktet er meget populære. Bølers og Nordstrands trekker alltid mye folk.

En gang var bortimot 3000 mennesker innom, og salget går bra, sier presidenten, Svein Brunvatne. Inntektene er variable, men vi har vært oppi omkring 400.000 kroner, og dette gir oss anledning til å drive det arbeidet vi gjør. Lokalt, internasjonalt og nasjonalt arbeid har hvert år glede av Lions-inntektene. Her er det snakk om uavkortede inntekter

Og så må vi ikke glemme at disse utstillingene engasjerer mange, sier Liberg.

Jubileum

Til våren skal som nevnt Bøler Lions markere sitt 40-årsjubileum. Nå er vi 25 medlemmer, men skulle gjerne ha flere med oss, for det vi driver med er både morsomt, inspirerende og gir oss mye, sier presidenten. Så om noen vil knyttet seg til oss, er de hjertelig velkomne. Og om noen skulle tro at dette er en gutteklubb, har de ikke fulgt med. Her blir alle tatt imot på lik linje og innlemmet i gruppen. Årets utstilling åpner fredag ettermiddag, men det største trykket er som regel lørdag og søndag.

Vi skal ikke ha alt for fint vær disse dagene for da finner folk på så mye annet. Og heller ikke skal det være regn, for da går ikke folk ut. Nei, vi ønsker oss utstillingsvær, sier Tore Gulbrandsen og gleder seg til å hilse alle velkommen.

Disse utstillingene engasjerer mange

John Liberg Bøler Lions

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere