RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

President for Bygdøy Lions, Petter Christensen, ønsket en fullsatt sal velkommen.
President for Bygdøy Lions, Petter Christensen, ønsket en fullsatt sal velkommen.

Lionsmøte- en suksess

Torsdag arrangerte Bygdøy Lions et møte med temaet "Bygdøy- Norges beste sted å bo?". Oppmøte var stort og beboerne er engasjerte.

Målet med møte var å diskutere fremtidens Bygdøy. At Bygdøy beboere er engasjerte i sitt nærmiljø er tydelig. Det var ingen tvil om hva beboerne ønsket- bedre trafikale forhold, trygghet for barna og bevare det grønne landskapet. Møtet startet med foredragsholdere, som også var panelet under debatten.

Foredragsholderne fortalte og orienterte om sine ekspertområder og sine visjoner.

Jakob Nordan:

Jacob Nordan er arkitekt og lokalhistoriker. Han viste noe av Bygdøys historie i bilder, blant annet fikk publikum se Paradisbukta som en fullsatt strand og grusveier med fortau. Nordan viste bilder fra den tiden man kunne ri på isen i Frognerkilen og fortalte historien om hvordan grusveien ble til motorvei.

- Huk Aksjeselskab kjøpte opp eiendommer fra Dronningen til Huk. Dette ble Huk Aveny, som vi kjenner i dag, fortalte han.

Niels Torp:

Niels Torp er arkitekt og han gikk gjennom bilder av Bygdøys ulike hus, som han kaller stedets sjel. Torp er ikke imponert over alle de nye husene stedet har fått. Han har heller ikke sansen for boligblokk i det han mener er et sted for småhus.

- Hvorfor skal vi ha så usigelig mange stygge hus på vårt vakre Bygdøy? spurte han.

Torp tok også opp bebyggelse som har tatt plass på landskapet. Både bebyggelse ved ridesenteret og parkeringsplassen på jordet ble vist.

- Landskapet er det viktigste vi må ta vare på her. Landskapet må stå uberørt. Å anlegge en parkeringsplass på et vått jorde er vold mot landskape, sa Torp, som pgså understreket at man må være forsiktig med kontraster når nye bebyggelser dannes.

Bjarne Ødegaard:

Bydelsutvalgets leder Bjarne Ødegaard (H) fortalte at det er telt 50.000 biler hver dag på Bygdøy om sommeren.

- Dette er ulemper for alle! kommenterte han.

Ødegaard mener det trengs flere sykkelstier, fergedekning og busstransport.

- Vi kan ikke ha så mange biler her og må kompensere dette på andre måter. I tillegg er det viktig å tenke trafikale løsninger, fortalte han.

Bu- lederen orienterte også kort om småhusplanen, fortettning og Riksantikvarens ønske om å frede Kongsgården og Killingen etter kulturvernminneloven.

Hans Christian Børresen:

Bygdøy er landets dyreste sted å bo. Det vil det fortsatt være om 20 år, mener administrerende direktør for Ring Eiendomsmegling.

- Mange vil bo på Bygdøy og derfor blir det dyrere. Det er det flere grunner til. Flere vil bo innenfor bomringen, andre deler av Oslo vest er kraftig utbygget, flere kjendiser, finanstopper og pengesterke mennesker flytter hit og området er landlig, forklarte Hans Christian Børresen.

I dag er kvadratmeterprisen på en bolig på Bygdøy 50.500 kroner. Dette er høyere enn resten av Oslo og Bærum.

Jan Tore Sørsdal:

Kongsgården forvalter ga publikum historikken bak Kongsgården og store deler av Bygdøy. Han fortalte blant annet at Kongsgården var et klostergods i 1150 og at det ble Oscarshall i 1847.

- I 2004 ble Folkemuseet forvalter og Statsbygg ble grunneier. På oppdrag fra Institutt for Landskapsplanlegging har vi rettningslinjer for forvaltningen, utviklingen og skjøtselen, fortalte Jan Tore Sørsdal.

Han opplyste om at Folkemuseets visjoner er å redusere trafikken, etablere et besøkssenter, fra gammeldags jordbruk tilbake til Valdrestunet og etablere badrestrender på Sjøbadet og Paraplyen.

- Folkemuseet mener at vi helt klart ikke har plass til flere biler i området og dette må gjøres noe med, sa Sørsdal.


Publikum og panelet var relativt enige og debatterte rundt trafikk og barns sikkerhet. Les mer om dette i torsdagens utgave av Lokalavisen Frogner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere