RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TRENGER OPPGRADERING: Kunstgressbanen på Bjørndal er en av Oslos eldste, og er tæret av tidens tann. Det viser blant annet denne store dumpen i gresset midt på banen.
TRENGER OPPGRADERING: Kunstgressbanen på Bjørndal er en av Oslos eldste, og er tæret av tidens tann. Det viser blant annet denne store dumpen i gresset midt på banen. Foto: Foto: Pål Aanerud

Listen endret, forbigått igjen

Kunstgressbanen på Bjørndal stod øverst på byrådets liste for rehabilitering i 2014. Så ble listen byttet ut.

BJØRNDAL: – Nå blir ikke kunstgressbanen vår oppgradert neste år heller. Det oppleves som et slag i ansiktet for frivilligheten og for de lokale prioriteringer som er gjort, sier Geir Johnsen, styreleder i Bjørndal Idrettsforening.

Byrådets forslag til rehabilitering av kunstgressbaner hadde Bjørndal, Grefsen og Voldsløkka som sine tre på topp. Fotballkretsens valg var Kringsjå (Lyn), Holmlia og Nordstrand.

I Nordstrands Blad 28. november kunne du lese om hvordan byrådets liste ble nedstemt.

Overkjørt av politisk spill

Geir Johnsen er ikke glad for det som skjedde. Byrådet og Idrettens Samarbeidsutvalg (ISU) hadde for andre år på rad satt Bjørndal kunstgressbane på sin liste over prioriterte anlegg som skal oppgraderes. Men, i bystyrets miljø- og samferdselskomité ble det altså fotballkretsens innstilling som ble lagt til grunn.

Det var Arbeiderpartiets Abdullah Alsabeegh fra Holmlia som fikk gjennomslag for dette etter å ha sikret seg flertallet sammen med SV og Frp.

– Det er med fortvilelse vi ser at det politiske spillet overkjører byrådet, ISU, Bymiljøetaten og idrettskretsens opprinnelige innstilling, sier Johnsen.

– Vi unner selvfølgelig andre klubber en oppgradering, men vi etterlyser en viss forutsigbarhet i denne prosessen. Nå er vi redd fotballtilbudet for barn og unge på Bjørndal står i fare, legger han til.

Kunstgressbanen på Bjørndal er en av byens eldste. Klubben har 320 fotballspillere, og banen brukes også som uorganisert tilbud til alle barn i nærområdet.

Bekymret for fremtiden

– Vi i Bjørndal IF mener politikerne i bystyrets samferdsels- og miljøkomité gjør en svært uheldig vurdering når man tilsidesetter alle de lokale, samt faglige vurderinger av behov for oppgradering og innstillinger fra lokale politikere og bymiljøetaten, sier Geir Johnsen.

Han håper politikerne nå tar en runde med seg selv på hvordan de ønsker at slike prosesser skal foregår i fremtiden.

– Jeg håper dessuten at man fortsetter arbeidet med å få omgjort vedtaket, og beholder byrådets opprinnelige prioriteringsliste over rehabilitering av kunstgressbaner i 2014, sier Johnsen.

Styrelederen er bekymret for fremtiden til Bjørndals fotballspillere dersom dette ikke skjer.

– For Bjørndal er konsekvensene dramatiske om vi ikke klarer å opprettholde et solid tilbud på fotball, sier Geir Johnsen.

LES MER NYTT FRA SØNDRE NORDSTRAND:

Bydelen må kutte og spare neste år

Innvandrerkvinner vil lære norsk der de bor

Mugg, råte, kloakk - ner nektes elevene å ha gym

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere