RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Listhaug tar ikke selvkritikk

Byråd Sylvi Listhaug tar ingen selvkritikk og kaster ballen tilbake til Arbeiderpartiet.

OSLO: Gjennom sin byrådssekretær Kai Morten Terning skyter Frp tilbake. Partiet står fast på at «røde bydeler» nedprioriterer eldreomsorg.

– Oslo Ap la inn 120 millioner ekstra til bydelene i sitt budsjett. Men ikke en krone skulle gå til pleie og omsorg og de har heller ikke foreslått å bygge flere sykehjemsplasser siden forrige kommunevalg. Påstanden om at Ap gir oss flere sykehjemsplasser, samsvarer ikke med hva de faktisk gjør. Erfaringene fra både bydelene de styrer og deres budsjettforslag i bystyret viser at de ikke prioriterer eldre, men det er deres politiske valg, sier Terning.

Men det er jo byrådet som gir bydelene trangere rammer?

– Noen bydeler har nok opplevd reduksjon i rammen, men det skyldes i stor grad at disse bydelen har nedgang i antallet eldre. Generelt har byrådet styrket bydelene med 405 millioner siden kommunelvalget, hevder Terning.

Han avviser dermed at Frp retter «baker for smed» i sin bydelskritikk.

Men byrådet har jo sløst hundrevis av millioner på sykehjem i Spania, Flexus, Holmenkollen etc. Det blir jo mange sykehjemsplasser av dette?

– I etterpåklokskapens navn har ikke alle prosjekter gått som forventet. Det blir veldig enkelt å si slik når du ikke har noe ansvar. Problemet er at Ap lover mer penger til alle områder uten at de sier hvilke områder de vil nedprioritere. De må slutte å snakke om fortiden, sier Terning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere