*Nettavisen* Nyheter.

Listhaug tar ikke selvkritikk

Byråd Sylvi Listhaug tar ingen selvkritikk og kaster ballen tilbake til Arbeiderpartiet.

OSLO: Gjennom sin byrådssekretær Kai Morten Terning skyter Frp tilbake. Partiet står fast på at «røde bydeler» nedprioriterer eldreomsorg.

– Oslo Ap la inn 120 millioner ekstra til bydelene i sitt budsjett. Men ikke en krone skulle gå til pleie og omsorg og de har heller ikke foreslått å bygge flere sykehjemsplasser siden forrige kommunevalg. Påstanden om at Ap gir oss flere sykehjemsplasser, samsvarer ikke med hva de faktisk gjør. Erfaringene fra både bydelene de styrer og deres budsjettforslag i bystyret viser at de ikke prioriterer eldre, men det er deres politiske valg, sier Terning.

Men det er jo byrådet som gir bydelene trangere rammer?

– Noen bydeler har nok opplevd reduksjon i rammen, men det skyldes i stor grad at disse bydelen har nedgang i antallet eldre. Generelt har byrådet styrket bydelene med 405 millioner siden kommunelvalget, hevder Terning.

Han avviser dermed at Frp retter «baker for smed» i sin bydelskritikk.

Men byrådet har jo sløst hundrevis av millioner på sykehjem i Spania, Flexus, Holmenkollen etc. Det blir jo mange sykehjemsplasser av dette?

– I etterpåklokskapens navn har ikke alle prosjekter gått som forventet. Det blir veldig enkelt å si slik når du ikke har noe ansvar. Problemet er at Ap lover mer penger til alle områder uten at de sier hvilke områder de vil nedprioritere. De må slutte å snakke om fortiden, sier Terning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.