RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lite indre by

I Miljødepartementets kontaktforum for ny lov om Oslomarka er halvparten frilufts- og verneinteresser.

OSLO: I forkant av høring om den nye markaloven skal berørte parter ha jevnlige møter for å komme med innspill i lovarbeidet. I dette kontaktforumet dominerer friluftsforkjemperne: Hele sju av femten organisasjoner er av dette slaget, i tillegg til blant annet Oslo kommune, skogeiere og Bondelaget.
Miljøverndepartementet jobber nå, i samarbeid med berørte departementer, med å lage et utkast til lov som kan sendes på bred høring sommeren 2007. Av hensyn til en mer åpen og inkluderende prosess enn det som er vanlig, er det nedsatt et kontaktforum der mange interesser(kommuner, skogeiere, friluftsorganisasjoner mv.) er representert. I dette forumet er også Oslo kommune medlem, sier Morten Wasstøl i Miljøverndepartementet.
Per Gunnar Dahl synes lite om utvalget.
Gleden over utvalget ble kortvarig da jeg skjønte at det kun var skogens interesser som skulle delta. Dette sier meg at arbeidet med ny markalov er preget av skogens redsel for byen og ikke byens behov for skog. Selvfølgelig skal byen tilby friluftsområder og tilgang til sjø, men jeg fatter en mistanke om at bokvaliteten i indre by betyr mindre. Nå har staten og kommunen i en tiårsperiode brukt 1 milliard kroner på å forbedre bo og levekårene i indre Oslo øst, også virker det som om vi går i gang med en forringelsesplan hvor hensynet til skogens interesser har enerett. Jeg er sannelig ikke sikker på om Oslo kommune taler hele byens sak i dette utvalget. Hvorfor denne ensidige ekspertisesammensetningen? Jeg kan ikke sitte stille å se på at dette skjer og vil derfor ta initiativ til et beboerinitiativ i indre øst som kan fremme alternative synspunkter til høringen, sier Dahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere