*Nettavisen* Nyheter.

Lite selskap med stor plate

Morten Huseby og Terje Espenes satser i all beskjedenhet på verdensherredømme med bandet Jack Stillwater. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Jack Stillwater spilte inn plata før de var fulltallige som band. Nå er de mannsterke og klare for platerelease og by:Larm.

GAMLE OSLO: Vi har gjort ting i litt baklengs rekkefølge, sier gitarist Morten Huseby og skotter bort på vokalist Terje Espenes.

Ingenting var helt gjennomtenkt, men det har fungert bra likevel, ler Terje.

De to gutta fra Jack Stillwater har slått seg ned på hver sin stol i det lille øvingslokalet på Hersleb skole og forteller om arbeidet med deres aller først plate; "Jack Stillwater".

Jeg og Morten begynte å spille sammen for rundt to år sida. Først da vi skulle spille inn plate, ramla bassisten på plass, senere ramla vår ypperlige mann på pedalsteeel inn og tok jobben som produsent. Da vi begynte å spille konserter kom trommisen inn, sier Terje fornøyd.

Støtte fra Lånekassa

Tekstene hadde han skrevet i løpet av de siste ti åra, og da de blåste liv i Mortens gamle plateselskap Inner East Records, var veien lagt.

Det har vært sykt lærerikt å gi ut plate på eget label. Ikke minst har det også vært veldig morsomt, sier Terje mens han tygger ettertertenktsomt på en Maryland Cookie. Han avbryter seg selv mitt i tankerekka og utbryter.

Nå skulle jeg si noe lurt! Man trenger ikke være på et stort label med et stort apparat i ryggen for å gi ut en bra plate. Platemarkedet er for tunge i ræva, ingen blir signa uten å ha gitt ut noe lenger. Vi har fjerna det store mellomleddet og får en dirkete link til publikum. Samtidig har vi mer kontroll og større frihet. Vi er veldig opptatt av at ting skal være gjennomført.

Det er jo først og fremst tid det kommer an på. Tid og en hel haug med penger. Vi har blant annet fått god støtte fra familie, sier Morten.

Og Lånekassa! utbryter Terje.

Store sjanser

Vi har tatt store sjanser både privat og økonomisk, men jeg føler vi har tjent på det. Dette er selvrealisering på høyt plan. Og vi har ikke solgt sjela vår eller noe sånt, fortsetter han.

De fem som i dag utgjør Jack Stillwater har bakgrunn fra svært forskjellige musikkstiler. At denne diversiteten også setter sitt preg på musikken er det liten tvil om.

Morten har spilt litt tyngre metal-musikk. De andre har drevet med alt fra country til indierock og pop, sier Terje.

At det er så stort musikalsk sprik, er noe av det som er gøy. Ideene fra hver av oss smelter sammen, forteller Morten som først og fremst karakterisere rmusikken deres som rock.

Håper på hype

Selv om ikke plata slippes før på mandag, har bandet allerede rukket å få en av sangene sine med på Musikkoperatørenes promoplate for årets by:Larm. Selv skal bandet spille på club:larm 20. februar.

Kanskje vi snakker en aldri så liten hype? undrer Morten, og Terje nikker ivrig.

Jeg håper det. I tillegg til releasen i Oslo, har vi nordnorsk release i Tromsø uka etter som vi håper å skape litt blest rundt . Det er jo ikke så mange artister derfra, bortsett fra Ida Maria, Madrugada, Espen Lind og...Oi, det var jo mange jo, avbryter han seg selv.

Verdensherredømme

Men først er det altså releasen i Oslo, nærmere bestemt på Gamla, som er i fokus. I morgen klokka 21.30 braker det nemlig løs; tre dager før plata slippes i butikken.

Vi skal framstille oss som et forbanna godt liveband, sier Terje før han legger til:

Er det nå vi skal smøre på? Vi er solide og karismatiske på scena. Vi har jobba mye med låtene og er minst like bra på scena som på plate, skryter han smilende.

Vi går selvfølgelig for verdensherredømme på sikt. Vi vil at folk skal nikke bekreftende når de hører navnet vårt, sier Morten før han legger til.

Folk må huske å ta med penger til konserten for vi har...

Dårlig råd, skyter Terje inn mens Morten rister på hodet.

Jeg mente egentlig en del ekslusive limited editions av plata, humrer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag