RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lite tid igjen


Per Balch-Barth
Per Balch-Barth
Holmenkollens vel er betenkt over reguleringsprosessen i Holmenkollen foran ski-VM. Det er veldig lite tid og vi savner et helhetsbilde, sier velleder Per Balch-Barth.

HOLMENKOLLEN: Et notat fra byrådsavdelingen for næring og idrett, viser at det haster med å få vedtatt en reguleringsplan for det nye Holmenkollen-anlegget. Holmenkollens vel er ikke så bekymret for det. Det er mer bekymret for trafikkplanen.

Her er det enda dårligere tid, slår velleder Per Balch-Barth fast.

Kritisk

For en stund siden deltok han på et informasjonsmøte med Oslo kommune. Der kom det fram at lite er klart ennå. Og at det ikke finnes en helhetlig plan for strekningen Smestad-Holmenkollen. Og han er kritisk til at Holmenkollens vel og Ris vel foreløpig ikke blir tatt med på råd.

Vi ble fortalt at det er satt ned et trafikkutvalg som skal se på trafikk- og transportutfordringene. Men vi vil ikke bli representert i dette utvalget. Det er kun de som har med selve arrangementet å gjøre som får en stemme i utvalget. Vi sitter med masse lokalkunnskap, men blir ikke hørt. Jeg ba om at vi skal få informasjon etter hvert som reguleringsarbeidet går fremover. Om vi får det, vet vi ikke ennå.

Savner helhet

Balch-Barth savner en helhetlig plan for hvordan trafikkproblemene skal løses.

Det én plan for området Besserud og opp til Holmenkollen. Men hva skal gjøres med for eksempel trikkebroen på Besserud? Og vi vet ikke hva som skjer nedenfor Besserud. Ser vi videre ned mot Smestad, vet vi heller ikke hva som vil skje. Konsekvensene for tilførselsveiene, blir ikke heller ikke berørt. Vi savner en helhetlig plan.

Velet er ikke bekymret over reguleringsplanen for selve Holmenkollen-anlegget.

Det har vi bare få merknader til. Anleggsarbeidet vil gå sin gang. Derfor er det noe merkelig at mennesker som har med selve VM-arrangementet å gjøre, er representert i trafikkutvalget. VM-arrangementet vil føre til masse aktivitet som vil belaste oss trafikkmessig, sier Balch-Barth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere