*Nettavisen* Nyheter.

Liten gymsal koster 3 millioner

Vi vil snakke med både byråd og Undervisningsbygg!, sier Kjelsås ILs Bernt Rotnes og Per Ekstrøm. Foto: Kristin Tufte Haga

Oslo Idrettshaller regner 15.000 kroner per kvadratmeter for en treningshall på Kjelsås. Undervisningsbygg AS opererer med en kvadratmeterpris som er nesten 25.000 kroner høyere.

KJELSÅS: For små idrettshaller eksempelvis 200 kvadratmeter uten garderober med mer, så regner vi en kvadratmeterpris på rundt 15.000 kroner. Det blir jo da cirka tre millioner for en slik liten hall, sier styreleder i Oslo Idrettshaller AS, (eid av Oslo Idrettskrets og seks særforbund.), Rolf Nyhus.

Tidligere har Nordre Aker Budstikke skrevet om den planlagte oppvarmingshallen på «nye» Kjelsås skole, som nå er tatt ut av prosjektet for å spare penger noe Kjelsås Idrettslag er sterkt misfornøyd med. Idrettslaget ønsket seg en «liten hall» i tillegg til den store som skal erstatte dagens «Kjelsåshallen».

Vi tenker rundt 200250 kvadratmeter, uten tribuner og garderober, sa blant annet lagleder Kjell Øren til avisen tidligere i sommer, og laget regner med en pris på 5 10 millioner for en slik hall.

Nedgraving og kvalitet

Undervisningsbygg AS har derimot tatt utgangspunkt i en «oppvarmingshall» på hele 800 kvm., inklusive tribune og garderobeanlegg, til den nette sum av 35 millioner kroner.

Selv om garderober sikkert har en høyere kvadratmeterpris enn «rene» hallkvadratmeter, så betyr jo et enkelt regnestykke at Undervisningsbygg beregner langt over 40.000 kroner per hallkvadratmeter hvorfor så høye priser, Undervisningsbygg?

Det er vanskelig å se enkeltdeler av et prosjekt separat fra resten av bygningsmassen den inngår i. Oppvarmingshallen var tenkt integrert i selve skolebygget og ville derfor blitt realisert med de samme kravene til byggestandard/kvalitet som resten av den totale bygningsmassen. For å utnytte tomten var det nødvendig å bygge hallen delvis under bakken. Dette resulterer i en betydelig dyrere løsning enn om man hadde kunnet bygge på en flat tomt, sier Tone Sundnes Reiten, kommunikasjonsrådgiver i Undervisningsbygg AS.

Det ligger da en rekke faktorer til grunn for den prisberegningen som er gjort, og 15.000 per kvadratmeter inneholder neppe de samme elementene som «vår» totalkostnad, avslutter Reiten.

Forklarer ikke!

Oslos varaordfører og bystyremedlem Aud Kvalbein (Krf), er langt fra tilfreds med Undervisningsbyggs forklaringer.

Argumentene Undervisningsbygg bruker for å forklare de store prisforskjellene, holder ikke dertil er prisspriket for stort. Jeg stiller også et stort spørsmålstegn ved hva slags «krav til kvalitet» Undervisningsbygg la til grunn for hallen som «integrert» del av skoleutbyggingen? Og hvorfor i all verden har Undervisningsbygg tatt utgangspunkt i en hall på 800 kvadratmeter med garderober og tribuner når idrettslaget har ønsket noe mye mindre og mye rimeligere? Min oppfordring til skolebyråden er nå å sette seg ned sammen med Undervisningsbygg og idrettslag, og gå igjennom hallsaken på nytt, sier Kvalbein, som da denne avisen gikk i trykken fortsatt ventet på svar på flere hallspørsmål hun stilte skolebyråd Torger Ødegaard (H) i forrige måned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag