Gå til sidens hovedinnhold

Liten muskelbunt

Sony Ericsson har stappet mye moro i lille W715.

AMOBIL.NO: W715 har ikke et godt kamera, og det er heller ikke en smarttelefon. Til gjengjeld er den liten, stilig og stappet med teknologi. Lite fett og mye muskler med andre ord.

Fremsiden av telefonen er smykket i børstet metall, og skyvemekanismet kjennes solid ut. Samtidig er tastene gode, slik at tekstmeldingene går unna i en fei.

Les også: Super MP3-mobil til super pris

Rask tekno

Telefonen har GPS, slik at du kan navigere i bak rattet eller til fots i storbyen. Den har også støtte for trådløst nettverk, og dermed kan du surfe eller laste ned musikk via internettlinjen din hjemme.

I tillegg er det støtte for alle de raskeste teknologiene i mobilnettet, slik at du til enhver tid kan surfe med de raskeste hastighetene.

Likevel er ikke W715 en smarttelefon. Den har mange planleggingsfunksjoner og støtte for synkroniseringstjenesten Exchange, men proffbrukere vil fort savne en mer avansert e-postleser, kalender og støtte for PDF- og Office-dokumenter.

Les også: Lekker musikkmobil i metall

Nesten fullkommen MP3-spiller

Walkman-logoen på fremsiden av W715 forteller at dette er en musikktelefon. Det innebærer at den har et greit musikkhodesett i pakken, i tillegg til overgang til 3,5 millimeters minijack, noe som betyr at du kan koble til et vanlig hodesett i telefonen.

Vi synes imidlertid telefonen gjerne kunne hatt hodesettutgangen innebygget i selve telefonen.

Les også: Walkman med knallyd

Minnekortet er på 4 GB, slik at du kan ha rundt 1000 låter i mobilen. Telefonen har også suverent god lydkvalitet i musikkspilleren, og vi kunne legge MP3-spilleren på hylla uten at savnet ble for stort.

Dårlig kamera

W715 er altså liten, og har mye teknologi. Noe må dette selvsagt gå ut over, og i W715 er det kameraet som har fått lide. Lysfølsomheten i maskinvaren er ikke god nok, noe som fører til at bildene du tar med kameraet i telefonen ser kunstige ut og mangler detaljer.

Prisen er også ganske nådeløs. Telefonen koster fra 3000 kroner, og for denne prisen kan du for eksempel kjøpe deg Nokia 5800 Xpressmusic, som er en smarttelefon med trykkskjerm, mye teknologi og god musikkspiller.

Les vår test av Nokia 5800 Xpressmusic

Et annet alternativ i samme segment er HTC Touch Diamond, som koster noen hundrelapper mer. Dersom du ikke vil ha trykkskjerm, får du også en Nokia N82 til samme prisen. Denne har også et langt bedre kamera.

Les også:
Test av HTC Touch Diamond
Test av Nokia N82

Dersom du ikke er ute etter en smarttelefon, men vil ha en enkel og grei musikktelefon med mye teknologi og god design, er W715 en åpenbar kandidat. Dette er en av få telefoner i denne klassen, og W715 har mange gode kvaliteter du vil sette pris på.

Les hele testen Sony Ericsson W715 på Amobil.no

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg