RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liten og stor i samme skolegård

Et overflødig bygg på Manglerud videregående skole skal bli barnehage. Fra nyttår flytter 45 småbarn inn.

Manglerud: Planene er bekreftet fra Omsorgsbygg som sier de skal være ferdig med renoveringen innen 1. januar 2008, sier Anne Bjørland som er seksjonsleder for barnehager i Bydel Østensjø.

Barnehagen går foreløpig under det litt spøkefulle arbeidsnavnet Manglerud videregående barnehage.

Omfattende renovering

Bygningen må først gjennom en omfattende renovering, blant annet skal kjelleren bygges om til store oppholdsarealer.

Vi har full trøkk for å få dette til. Det er et kjempespennende prosjekt, mener Anne Bjørland.

Barnehagen skal etter planen få fem avdelinger med plass til 45 småbarn. Alle etasjene skal benyttes og vaktmesterboligen som er tilknyttet bygget skal bygges om til kontorer og møtelokaler for de ansatte.

Til tross for den omfattende renoveringen bygget må gjennom er saksbehandlingen langt enklere enn om man skulle bygge helt nytt fordi lokalene allerede er regulert til undervisningsformål. Det blir også langt billigere fordi man slipper kostnader til tomt og reguleringsprosessen.

Gode utearealer

Kommunen og bydelene jobber knallhardt for å nå målet om full barnehagedekning. Ukentlig åpnes det nye barnehager i Oslo. Byråden har pålagt alle skoler å gå gjennom sine lokaler for å se om det er bygninger som står ubenyttet. Da den nye videregående skolen på Bjørnholt i Søndre Nordstrand overtok dramalinjen fra Manglerud videregående skole hadde ikke skolen lenger behov for like store lokaler som tidligere.

Jeg ser ikke bort ifra at det også andre steder kan komme barnehager i skolelokaler. En av tingene som er fint med dette prosjektet er at hvis det en gang i fremtiden skulle være mindre behov for barnehageplasser, men stort behov for skoleplasser, kan bygget gjøres om igjen, istedenfor å bygge nytt, sier Bjørland.

Planene for uteområdet rundt barnehagen er ennå ikke klare, men bygget ligger nært store friområdet og Østensjøvannet er bare et steinkast unna. Dessuten er det mulig å bruke skolehagen som ligger bak Manglerud videregående skole. Det skal bygges et gjerde rundt barnehagen, som trolig vil ta litt av den store skoleplassen.

Barnehagen ligger nært et skogsområde, og det blir veldig gode muligheter for lekearealer her, sier Anne Bjørland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere