*Nettavisen* Nyheter.

Litt for lettvint

Lettvintveibeboer Rune Skoglund er oppgitt over Samferdselsetatens argumenter. Det lukter av etatsprestisje, mener han ved der veien går ut i Grefsenveien.

Samferdselsetaten er negativ til endring av trafikkmønsteret i Lettvintveien. Beboer Rune Skoglund er oppgitt.

GREFSEN: I mars i fjor sendte Nordre Akers bydelsadministrasjon oppfordring til Samferdselsetaten om å vurdere endret trafikkmønster i Lettvintveien fra toveiskjøring til enveiskjøring. Slik situasjonen også var i veien tidligere. Nå nesten ett år senere har bydelen mottatt svar på sin henvendelsen.

«Tilbakeblokkeringer»

«Det anbefales ikke å flytte kollektivtrafikken til Kapellveien, som sannsynligvis vil gi forsinkelser for kollektivtrafikken på grunn av tilbakeblokkeringer fra Storo-krysset til Grefsenveien, skriver etaten i sin vurdering, og viser også til tidligere «forslag til enveiskjørt gate i Lettvintveien (...) i 1999 og i 2004».

Krever veiarbeid

I tillegg begrunner etaten «avslaget» med at krysset Kjelsåsveien og Kapellveien har en «uheldig utforming for buss», og at kryssets utforming eventuelt måtte endres hvis Kapellveien også skulle bli busstrasé, slik Lettvintveien er i dag for buss 56. Og i motsetning til hva bydelen mener å ha oppfattet, så skriver etaten at kollektivoperatøren for 56-bussen har gitt tilbakemelding om at Kapellveien er mindre egnet for kollektivtrafikk blant annet på grunn av at veistandarden må økes og tilpasninger foretas.

I tillegg henviser Samferdselsetaten til Politiet som den «rette» skiltmyndighet.

Skyver fra seg ansvar

Lettvintveibeboer Rune Skoglund er oppgitt over etatens tilbakemelding.

For det første så var det på initiativ fra Samferdselsetaten at Politiet skiltet Lettvintveien med parkering forbudt litt lettvint da å skyve ansvaret over på Politiet. For det andre synes jeg argumentet med at det er vanskeligere å komme ut i Grefsenveien fra Kapellveien på grunn av «tilbakeblokkeringer fra Storo-krysset» ikke holder mål Lettvintveien er mye brattere enn Kapellveien ut mot Grefsenveien, og bussen kan kjøre ut i kollektivfeltet både fra Lettvint- og Kapellveien, sier Skoglund som understreker at Lettvintveien ble midlertidig omregulert til toveiskjøring i 1994.

Kun midlertidig

Det har aldri blitt fattet et gyldig vedtak om at Lettvintveien skal være en toveiskjørt gate, så de tidligere henvendelsene etaten refererer til har dreid seg om å få tilbakestilt skiltingen til det opprinnelige.

At det tar nesten ett år for etaten å vurdere dette, er jo ganske utrolig i seg selv. Det var først etter at svaret ble etterlyst av Nordre Aker Budstikke, at etaten tok dette opp til vurdering, sier Skoglund, som synes det lukter av etatsprestisje i saken.

Lite balansert

Det gis inntrykk av at Samferdselsetaten leter etter argumenter for ikke å gjennomføre tilbakeskiltingen. Det er ikke ett positivt innspill om hva en tilbakeskilting kan medføre i etatens «vurdering». Det vitner om et lite eller ingen balanse i vurderingsgrunnlaget, mener Skoglund.

Samferdselsetaten har foreløpig ikke ønsket å kommentere Skoglunds uttalelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.