*Nettavisen* Nyheter.

Litt lysere framtid

Bydel Gamle Oslo vokser raskere enn bevilgningene fra bystyret. Likevel aner både politikere og bydelsadministrasjonen nå lys i tunnelen.

GAMLE OSLO: Vi har det litt bedre pengemessig nå enn før. Det er takket være at vi har en veldig flink bydelsadministrasjon og en veldig god direktør som unngår de feilskjærene som mange andre bydeler gjør. De har klart å spare penger i steden for å bruke mer enn de har, sier medlem i bydelsutvalget (BU) Øyvind Michelsen (FrP).

Forsinkede bevilgninger

Den uhemmede rosen til Bydel Gamle Oslos administrasjon kommer etter at bydelsdirektør Marit Langfeldt Ege i forrige uke presenterte sitt forslag til budsjett for bydelen. I budsjettet konkluderes det med at Gamle Oslo er en bydel i vekst, og at prioriteringene derfor har vært en utfordring. Systemet som bystyret bruker når de bevilger penger til bydelene fungerer nemlig slik at befolkningstallene er ett år gamle. Det betyr at når bydelens befolkning vokser, og trenger mer penger, vil bevilgningene først komme ett år etter at behovet melder seg. Dermed har bydelen vært nødt til å spare penger. I budsjettet hevdes det at det ikke går på bekostning av tjenestetilbudet. Likevel er fortsatt ikke alle behov dekket.
Det er vel forsøkt å lage budsjett i forhold til dette, men man har vel kanskje holdt litt igjen. Totalt sett stiller jeg spørsmål ved om budsjettene dekker de behovene som de er pålagt, sier BU-medlem Olav Svorstøl (RV), og får støtte fra Venstres Ronny Fagereng.
Utfordringen er jo at vi har så lite handlingsrom i bydelens budsjett. Som bydelspolitikere burde vi jobbe mye mer opp mot bystyret slik at vi får økt budsjettet og lagt flere beslutninger til bydelen, sier han.

Satser på de yngste

Likevel anes det en litt lysere framtid i bydelen. Barnehagesatsingen har vært stor både fra regjering og byrådet i Oslo. Dermed følger det litt flere midler med til de yngste. I utgangspunktet mistet Gamle Oslo støtte til barnehagene, fordi antall barn i bydelen sank, men i budsjettforslaget fra bydelsdirektøren ønsker man fortsatt å satse på de minste, og har hentet penger fra andre områder. Likevel ønsker flere partier en enda sterkere satsing på barnehagene.
Dette systemet løser jo ikke de problemene som for eksempel knytter seg til bygging av nye barnehager, sier Olav Svorstøl (RV).
I dette budsjettet synes jeg at satsingen på barn og unge bør forsterkes. Vi bør se nærmere på både barnehageutbygging, SFO og kulturtiltak spesielt rettet mot barn og unge, sier Ronny Fagereng (V)
Det er en sterk barnehagesatsing her, og det synes vi er kjempefint, men vi i Fremskrittspartiet har jo en hjertesak i eldreomsorgen, og vi kunne ønsket oss en større satsing her, sier Øyvind Michelsen (FrP).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.