RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Femteklassingene Samuel Bakke, Christian Lizama Austbø, Hans Olav Hammervold, Cornelia Subramanian Andersen, Ingrid Leuckfeld Pedersen og Edvard Torndahl Ryenbakken (foran) oppsummerte Kjelsås-elevenes meninger om å flytte til Engebråten på denne måten.
Femteklassingene Samuel Bakke, Christian Lizama Austbø, Hans Olav Hammervold, Cornelia Subramanian Andersen, Ingrid Leuckfeld Pedersen og Edvard Torndahl Ryenbakken (foran) oppsummerte Kjelsås-elevenes meninger om å flytte til Engebråten på denne måten. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Litt skummelt, mest glede

Det var full 17. mai-stemning da 750 elever forlot Kjelsås skole.

KJELSÅS: Med flaggborgen stolt vaiende i vinden, klemte korpset til med både «Napoleon med sin hær» og «Eye of the tiger». Marsjerende gjennom Kapellveien ble elevene fra barneskolen møtt av jublende ungdomsskoleelever med hyggelige velkomstplakater.

SE STOR BILDESERIE FRA OPPTOGET HER!

– Jeg tror det blir bra, oppsummerer førsteklassingen Helena Mariann Hellum forventningen til de neste to årene i paviljongskole på Engebråten.

Vemod og glede

Kjelsås-rektor Mette Rasmussen ledet an elevene sine, som underveis til og med fikk politieskorte.

– Dette er både en vemodig og gledelig dag. Vi har brukt litt tid på å ta farvel med Kjelsås skole, men gleder oss til en ny hverdag. på Engebråten, og ikke minst til en helt ny skole på Kjelsås om to år, sier Rasmussen.

LES OGSÅ: - Dette skal vi få til!

Så var det også positiviteten som var regjerende blant elevene mandag morgen.

– Jeg vil nok savne uteplassene, men jeg har så mange fine minner fra Kjelsås. For oss i sjuende blir jo dette en forberedelse til ungdomsskolen, sier Ida Andersen (12) som hadde fått den ærerike jobben i flaggborgen.

LES OGSÅ: Game over for Kjelsåshallen!

Godt naboskap

– Skummelt! Morsomt!

Christian Lizama Austbø (10), Cornelia Subramanian Andersen (9) og Ingrid Leuckfeld Pedersen (10) ler. Før Ingrid slår fast at det nok vil bli «morsomt».

– Vi vil nok savne Kjelsås litt, men vi har jo vært der lenge, sier femteklassingen, og minner om at de jo kommer tilbake i løpet av sjuendeklasse.

– Det gjør ikke så mye, for Kjelsås var så gammel. Om vinteren var det som en fryser, og om sommeren var det badstu, sier sjuendeklassing Camilla Lie (12), som innrømmer at hun er litt spent på naboskapet med ungdomsskoleelevene.

LES OGSÅ: Skummel skolevei - Ikke kjør barna til skolen!

Men det har hun ingen grunn til, lover Sara Aune (15) og Karl Anders Bonde Bævre (15). Sammen med resten av elevrådet delte de to ut buttons med teksten «Mobbefri sone» og håndhilste på alle elevene fra Kjelsås.

– Det er en symbolsk gave, for at de skal føle seg velkomne. De synes nok vi er litt skumle, og det kan jeg jo forstå. Da jeg gikk i første synes jeg åttendeklassingene var veldig store. For ikke å snakke om de i tiende! Men jeg håper vi kan ha noen felles arrangementer på tvers av skolene. Kulturuka for eksempel, sier Sara.

Det synes Engebråten-rektor Merethe Holmen er en god idé.


– Jeg tror nok vi kan dra nytte av hverandre, og tror naboskapet kommer til å gå veldig bra. Engebråten-elevene er en flott gjeng, og det var elevrådets egen idé å hilse Kjelsås-elevene velkommen med plakater, sier Holmen.

SE STOR BILDESERIE HER!

LES OGSÅ: «Nye» Tåsen åpnet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere