*Nettavisen* Nyheter.

Litt tid til ettertanke i sommer, kanskje?

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Det aller beste ved å jobbe i lokalavis er nærheten til leserne . Vi får mange henvendelser gjennom året, og er avhengige av engasjement fra bydelenes innbyggere for å finne de interessante sakene.

Vi får også mye takk og hyggelige tilbakemeldinger fra folk som kanskje har fått den oppmerksomhet rundt «sin» sak som skulle til. Og vi griper gjerne fatt i problemer i lokalmiljøet, men det siste året har det vært en litt lei utvikling når det gjelder problemenes natur. De er blitt så trange og små! Så veldig navlebeskuende og surmagete, faktisk. Synes jeg.

Det er forskjell på problemer og ting som irriterer. Vi i Lokalavisen sitter rygg mot rygg med gode kolleger i Østkantavisa. Sammen dekker vi sentrumsbydeler som kan tilbakelegges på en times tid til fots. Problemene, derimot, som leserne våre henvender seg til redaksjonene med, skulle tyde på at vi hadde landegrenser mellom oss.

Det er for mye syting fra vest! Undertegnede håper å bli trodd på at hun er veldig glad i Oslo vest og de aller fleste innbyggerne der, men ut ifra henvendelser de siste månedene lurer jeg på om ikke tiden er inne for noen hver av oss å ta et skritt ut av egen skygge og skue litt lengre enn til egen nesetipp, uansett hvor flott den er.

En rask gjennomgang av henvendelser siste tiden avslører; klager på hundebæsj, bruk av Rådhusplassen til arrangementer, hundebæsj, ballspill i parken, hundebæsj, skatebordere på Rådhustrappen, hundebæsj, campingvogner på Kontiki, hundebæsj, grilling i parken, hundebæsj, sykling i parken, hundebæsj, hunder i parken, hundebæsj, Norwegian Wood i parken…

Samtidig sitter kolleger i øst og prøver å hjelpe en gammel dame som ikke har vært ute på tre måneder fordi heisen står og ingen tar ansvar. Engstelige foreldre ringer og forteller om barnas kanossagang til skolen med narkolangere på hvert hjørne. Engstelige leieboere i belastede bygårder tør ikke gå ut. Hundebæsj når ikke helt opp på listen her.

Selvsagt er det både store og små problemer i alle bydelene våre, og heldigvis er det langt flere gleder enn sorger . Men i kjølevannet av diskusjonene om fordeling av goder og byrder mellom øst og vest, er det vel ingen tvil om at vi i vest kommer heldig ut. Og da er det så synd at vi ikke kan nyte godene våre i stedet for å irritere oss over uvesentligheter.

Hundebæsj er ekkelt, og folk skal plukke opp etter dyra sine. Norwegian Wood medfører noen dagers ulempe for morgenbaderne. Men både hunder og Norwegian Wood skaper så uendelig mye glede for veldig mange! En by som ikke blir slitt er helt død, slik Oslo var for ikke veldig lenge siden. Nå brukes byen for det den er verdt, særlig i sommermåndene.

Delta! Kikk på de utrolig søte, kule gutta på Rådhustrappen. Ta en tur til i eller rundt Frognerbadet under Norwegian Wood neste år, og se så mange barn som har sin første, fantastiske festivalopplevelse i grønne omgivelser i eget nabolag. Parkene vår mysser av liv – og jadda, grill-os og søppel også – men det er bagateller. Nyt sommeren!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.