Gå til sidens hovedinnhold

Litt trolldom på Høyenhall

50 Høyenhall-jenter og 1 gutt setter opp Trollmannen fra Oz.

HØYENHALL: Jentene og gutten i Høyenhall skoles elevkor setter denne uken opp Trollmannen fra Oz i skolens aula. Stykket spilles i kveld, onsdag 5. mai, og i morgen klokken 18 for publikum.

Handlingen

I historien møter vi Dorothy (Anniken Bragge), som sammen med hunden sin Toto (Stine Gregersen), blir sendt til det magiske landet Oz, av en syklon som river med seg huset hennes. Dorothy får vite av den gode heksen Glinda at den eneste som kan få henne hjem til Høyenhall er Trollmannen fra Oz. Hun drar derfor ut på en reise til Smaragdbyen for å treffe Trollmannen.

Underveis møter hun Fugleskremselet (Mina Janssen), Blikkboksmannen (Cecilie Kristiansen) og den Feige Løven (Kristine Aarnes), som alle trenger hjelp av Trollmannen. Fugleskremselet vil ha vett og hjerne, Blikkboksmannen et hjerte og den Feige løven vil ha mot. Men alle i Oz er ikke like snille, det fins mørke krefter som vil hindre Dorothy og vennene hennes i å nå målet. Vil de klare det? Og kommer Dorothy hjem til Høyenhall?

Kjente sanger

– Vår versjon er basert på musikalen, men med vår egen vri, tilpasset koret. De av dere som har sett filmen vil kjenne igjen flere av sangene, særlig vil jeg anta at "Over regnbuen" vil klinge kjent i manges ører. Andre sanger vil være mer ukjente, men alle er hentet fra ulike versjoner av stykket, forteller Morten Scott Janssen, styremedlem, Høyenhall Skoles Elevkor.

Bendik Fredriksen er dirigent og har skrevet stykket for Høyenhall-koret.

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt