Litteratur i quiz

Fra før av kjenner vi nordmenn quiz som ett av to fenomener. Enten som formiddags-tv eller som pub-aktivitet akkompagnert av drikkevarer. Men på Nordtvet var det sist torsdag en ny form for quiz på biblioteket.

Nordtvet: - Hvor høy er Henrik Ibsen? I hvilket Ibsen-drama spilte Nora? I tillegg til Ibsen, Bjørnson og Kielland; hvem er Norges 4. store?
Disse var bare noen av spørsmålene de oppmøtte deltakerne på Nordtvet bibliotek fikk bryne seg på sist torsdag, da biblioteket arrangerte litteratur-quiz.
- Vi ønsker å bygge opp biblioteket igjen, og da er dette et av flere tiltak. Vi konkurrerer nok litt med været i dag, men det er gøy at vi har fått til tre lag, sa avdelingsleder Siri Tidemann-Andersen.

Lærerikt

Spørsmålene skulle ikke kreve spesielle forkunnskaper, man kunne i stedet lære seg både det ene og det andre. På enkelte spørsmål nikket deltakerne gjenkjennende, mens andre førte til fortvilet hoderisting. For eksempel spørsmålet om hvorvidt Henrik Ibsen noen gang satt i fengsel, førte til forvirring blant deltakerne.
- Lurespørsmål, kom det lattermildt fra laget som representerte ansatte ved Groruddalen skole, da quiz-leder og spesialbibliotekar Birger Brynhildsen kunne avsløre at Ibsen riktignok ble dømt til fengsel, men takket være pengesterke venner slapp han unna med samfunnstjeneste, og var dermed aldri innsatt.
- Alle skal kunne komme hit, man trenger ingen forkunnskaper, men man bør kanskje ha lest noen bøker, sier Tidemann-Andersen, og legger til at quizen også er et forsøk på å få folk til biblioteket.
- Vi ønsker jo at flere skal bruke biblioteket, og tror dette kan være en fin måte å få folk hit på.

Savnet noen

Quizen er med på å markere at bibliotekene på Stovner, Romsås og Nordtvet nå er én avdeling, selv om de er lokalisert på tre forskjellige steder. Flere lag og foreninger har vært med på å kjempe for at filialen på Nordtvet skal bestå, men ingen av dem var å se på torsdagens quiz.
- Det er mange som har kjempet for at biblioteket skulle bestå, og vi hadde jo håpet at de hadde vist seg her i dag, sa Siri Tidemann-Andersen, selv om hun la vekt på at hun synes arrangementet hadde vært vellykket.
- Det er jo morsomt at vi klarte å få til tre lag, og vi håper at vi kan ha flere quizer utover høsten. Kanskje jeg får søke om skjenkebevilling for å øke oppmøte, avslutter hun lattermildt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.