RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forfatter Peter Normann Waage setter pris på anerkjennelsen som Riksmålsprisen i Litetratur er.
Forfatter Peter Normann Waage setter pris på anerkjennelsen som Riksmålsprisen i Litetratur er. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Litteraturpris til «Leve Friheten»

Peter Normann Waage fra Frogner har med sin sterke beretning Leve Friheten, vunnet årets Riksmålsforbundets pris i litteratur.

Parkveien: – Denne prisen betyr mye. Det er jo en anerkjennelse, ikke bare av meg, men av det aller viktigste, nemlig bokens innhold, sier forfatter Peter Normann Waage som opplever at prisen gis for en klar formidling, som igjen betyr at det er godt språk, og det setter han pris på.

Krig mot naziregimet

– Hovedpersonen Traute Lafrenz er den eneste gjenlevende og bor i amerika. Hun har en sønn som er lærer på Steinerskolen. Han spurte meg om jeg ville skrive denne historien, sier Waage.

Boken handler om en liten gruppe «den hvite rose»-studenter som gikk til krig mot det strenge naziregimet, og oppfordret det tyske folk til motstand. Heinrich Himmler ga personlig ordre om at de skulle arresteres og henrettes. Traute Lafrenz ungikk dødsstraff og dette er hennes historie om den tøffe tiden de var igjennom.

Møttes i 1984

Siden krigen har Lafrenz bodd og virket som lege i USA.

– Jeg traff henne første gang i Amerika i 1984, og så har jeg holdt litt ujevn kontakt siden den gang. I 2003 ble jeg spurt, men da holdt jeg på med en annen bok og ble dessverre nødt til å si nei, så det var bra at jeg fikk en ny mulighet, sier Waage og smiler.

Tørrvittig

Peter er glad for at han nå fikk denne unike muligheten til å formidle en viktig hisorie, og har trivdes i selskap med hovedpersonen Lafrenz.

– Hun er en veldig tørrvittig, stram og presis eldre dame på 91. Og det er sterkt å høre fra historien selv om ting som har skjedd.

Andrè Bjerke biografi

Det var i disse lokalene på Litteraturhuset boken ble lansert for et par måneder siden, og da var hun her. Det var en veldig morsom dag, sier en stolt prisvinner.

Før han går får vi vite en liten hemmelighet på tampen. Det neste store prosjektet til Waage blir å skrive selvbiografien til André Bjerke, så da er det bare å glede seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere