RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Litteraturprisen til Lars Mæhle


Pris: Lars Mæhle er bosatt på Bøler og har vunnet Litteraturprisen for romanen Landet under isen. Arkivfoto: Trine Dahl-Johansen
Pris: Lars Mæhle er bosatt på Bøler og har vunnet Litteraturprisen for romanen Landet under isen. Arkivfoto: Trine Dahl-Johansen
Årene med å få ferdig Landet under isen har gitt Lars Mæhle lønn for strevet. Sist uke fikk han Litteraturprisen for den nynorske fantasyromanen.

BØLER: – Noen av de andre bøkene har vunnet andre priser, så jeg hadde trodd at Litteraturprisen skulle gå til noen av dem. Derfor føles dette veldig bra, smiler bølerbeboeren.

Boka har det meste

Den prisvinnende historien er på 540 sider. Etter bare noen sider glemmer man at boken er på nynorsk og blir trukket med i handlingen. Romanen er egnet for barn fra 13 år og oppover, men også voksne vil ha glede av den.

Boka har det meste. Fantasi, nåtid, religionskrig, krim, en ond munk, en utvalgt og en forræder. Den handler om fire savnede ungdommer, tre stammer, sju protokoller og et bortglemt land under en isbre, som bindes sammen med vår verden med en lang tunnel.

Sjansen til å skrive mer

Han innrømmer at prispengene på 50 000 kroner kommer godt med.

– Det betyr at jeg har fått sjansen til å skrive mer, sier han til Nordstrands Blad.

Han jobber nå 50 prosent som forlagsredaktør i Gyldendal. Den andre halvdelen bruker han til å skrive.

Dette er ikke første gangen Mæhle har fått pris for bøkene sine. Han har gitt ut 12 titler, for det meste barnebøker og for noen år siden fikk han Guro Sandsdalens litteraturpris. Boka Keeperen til Tunisia ble i 2003 kåret til beste barne- og ungdomsbok av nettstedet poeten.no.

Nye bøker

Nå jobber Mæhle med nye bøker.

– Serien om fotballaget Knoterud FK ruller og går videre. De gis ut både på nynorsk og bokmål. Jeg skriver også på en voksenbok som blir på nynorsk, men den blir ikke i fantasysjangeren, sier han hemmelighetsfullt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere