RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liv og røre med fjær og maling


Eggeløp på Åsbråten (Foto: Chris Morønning)
Eggeløp på Åsbråten (Foto: Chris Morønning)
Ungdomsfabrikken har fylt Søndre Holmlia aktivitetssenter med liv, latter og påske- aktiviteter.

Åsbråten: Like før påske skapte Ungdomsfabrikken liv og røre med maling og fjær på Åsbråten. Mens snøen dalte tett utenfor og bydelen lå i dyp stillhet, var det liv, latter og påskeaktiviteter på Søndre Holmlia aktivitetssenter. Senterets ansatte og en del klubbdeltakere hadde dratt til Veisten i Gausdal, og lånte villig ut de flotte lokalene.

Fra 11 om morgen til 23 om kvelden varte det hele, og alt begynte med påskeverksted for de minste. Her ble det eggjakt, påskeverksted hvor barnas kreative sider fikk utløp, og ansiktsmaling. Etter morsomme timer som fløy forbi altfor fort, tok Holmlias ungdommer over lokalene. Det ble fest, dansekonkurranser og show på diskoen, fotball i gymmen og kake- og pizzasalg i kafeen. Black & White party var temaet, og vinnerne av klesskonkurransen ble premiert med et påskeegg som godt kunne matet hele flokken.

Mange med

Over 100 barn og unge deltok i løpet av dagen, og var med på å skape nye påsketradisjoner på mangfoldige Holmlia. Det ble påskepynt med hennamaling, og egg med preg fra alle verdens land kinesiske hatter, skandinavisk blondt hår, meksikanske sombreros & afrikanske afroer.

Påsken er en høytid hvor tradisjonen med tur til fjells og hytter har stått sterkt i etnisk norske familier. Likevel viser statistikk at stadig flere feirer høytiden hjemme, noe som fører til at barna ofte har lite å ta seg til.

Mange av Ungdomsfabrikkens ungdommer har selv vokst opp på Holmlia og lignende drabantbyer, og var godt klar over hvor viktig et tilbud for barn og unge er, i skoleferier som påsken.

Alle tilbud er stengt i høytidene. Vi ville gjøre noe for barna. Tilby aktiviteter og gi dem muligheten til å samles og bare ha det gøy. Det er viktig med tradisjoner, og på verkstedet fikk de minste skapt sine egne. Hvem sier at henna maling på egg ikke er påskepynt? smilte Nhung Nguyen, en av de 15 frivillige som stilte fra Ungdomsfabrikken denne påskedagen.

Rapp

At oppmøtet ble så stort overrasket de fleste. Ungdommene strømmet på ved kveldstid, og selv ved stengetid ankom en stor gruppe. "Ikke steng, a" lød det i kafeen på Åsbråten, noe som tyder på hvor stort behovet er for slike tilbud, og nye tradisjoner, i høytidene.

Ungdomsfabrikken er et tiltak igangsatt av ungdommer, for ungdommer. Målet er å gi gode, trygge og kreative møteplasser til barn og unge, og på denne måten skape samhold, respekt, og glede. De tilbyr alt fra foto-, rapp og designkurs - til altså påskeverksted for barn og aktiviteter for unge på Holmlia.

Beatriz Jaquotot

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere