*Nettavisen* Nyheter.

Live laga som leder

KONSERNSJEFKANDIDAT: Live Melhuus fra Bogstad ligger godt an til å bli sommerens konsernsjef i Adecco. Nå vil hun ha din stemme for å nå til topps.

Live Melhuus har alltid vært på vei opp og frem i verden. Nå kan hun bli konsernsjef i Adecco for en sommer – med din hjelp!

BOGSTAD: – Dette er en kjempemulighet!

Live Melhuus er spent og glad. De siste månedene har 22-åringen kjempet seg gjennom et stadig trangere nåløye, og hun er nå en av 10 kandidater som kjemper om sommerjobben som konsernsjef i Adecco.

Til daglig studerer hun økonomi og administrasjon ved BI Bergen, og er sikker på at jobben i Adecco er som skreddersydd for henne.

– Jeg vil jobbe med mennesker innenfor ledende stillinger, og jeg jobber hardt. Jeg har høye ambisjoner, så dette er virkelig noe for meg, sier hun.

Lang prosess

Gjennom en lang rekke tester og intervjuer har hun imponert ledelsen, men nå må hun stole på andre enn seg selv.

Nest siste del av konkurransen er en nettverkskonkurranse med avstemning på Facebook. Her presenteres alle de ti semifinalistene. De fire med flest stemmer går videre til Adeccos Assessmentsenter 14. mai, Her skal de løse ulike oppgaver foran en jury, og endelig skal vikaren velges ut.

Gode kandidater

Informasjonssjef i Adecco, Anne-Stine Talseth, forteller at deter en tøff etappe som nå gjenstår.

– Vi er på jakt etter et ledertalent. Alle de ti som nå gjenstår, er kvalifiserte for stillingen, det er reflekterte mennesker med gode søknader, som alle har gjort det bra på testene.

Hun understreker at det som nå gjenstår er å bygge nettverk.

– Det handler om å skape engasjement. En av kandidatene har hatt show som senere ble lagt ut på YouTube, for å nevne noe, forteller hun.

Utfordringer

Live er klar for siste etappe.

– Det har vært en utrolig lærerik prosess. Det å selge seg selv er krevende, men jeg vet det er verdt det.

Hun vet hva hun snakker om. Hele livet har hun drevet med fotball og tennis, og har slik fått lære et og annet om å spille på lag så vel som å slå fra seg på egen hånd. Samtidig er det viktig for henne at folk rundt henne føler at de blir sett.

– Alle skal føle at de gjør en viktig jobb, sier hun.


STEM! Her (på Facebook) kan du lese mer om Live og de andre kandidatene - og stemme!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.