*Nettavisen* Nyheter.

Liverpool skal revolusjonere Røa

LIVERPOOL TIL RØA: 3. - 5. juli arrangeres «Liverpool Fotballskole» på Røa-anlegget. Omtrent hundre unge fotballtalent var med i fjorårets fotballskole som ble arrangert i høstferien. Foto: Begge foto: Andreas Lindbæk

Liverpool International Football Academy kommer til Røa-anlegget i begynnelsen av juli.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORNØYD: Utviklingssjef Kim-David Hunstok og Dag Lyster i Røa er meget fornøyd med å tilknytte seg «Liverpool Fotballskole» i to år.

RØA: Det velkjente fotballakademiet til Liverpool besøker Røa for andre gang i sommer. I tillegg har Røa signert en toårsavtale med fotballskolen.

– Liverpool var meget fornøyd og ville fortsatt ha et samarbeid med oss. Dette var gjensidig fra vår side. Det var en enorm glød, engasjement og tilstedeværelse blant ungene, og kvaliteten på det vi så var utrolig høy, sier Dag Lyster i Røa.

Grunnen til at Røa velger å bruke fotballskolen til Liverpool er at de ikke har mulighet å tilby dette selv.

– Dette er et spennende tilbud hvor man kan lære av de beste, sier Lyster.

LES OGSÅ: Lærte fotball «The Liverpool Way»

Stor kunnskap

Da Liverpools velsmurte fotballakademi besøkte Røa i fjor høst var trenerne meget overrasket hvor bra fasiliteter Røa hadde.

Hovedtrener Phil Oliver sa til Ullern Avis Akersposten at det var tre grunner til at de arrangerer slike skoler.

– For det første ønsker vi å bringe klubben til fansen. Dette er kanskje det nærmeste de kommer Liverpool. Vi ønsker også å kartlegge de norske talentene, så vi observerer spillerne. Og så ønsker vi å vise «The Liverpool Way», en filosofi som vi mener er den beste i verden, sa Oliver til Akersposten fjor høst.

LES OGSÅ: Liverpools supporterklubb ble stiftet på et gutterom på Kjelsås

Og det var ikke bare fotballspillerne som lærte noe under fotballskolen. Også tolkene, som er trenere i klubben, plukket opp mye.

– De plukket opp mye kunnskap som vi tar med videre i klubben, sier utviklingssjef Kim-David Hunstok.

Talent til Liverpool

De åtte trenerne som kommer fra Liverpool skal også kartlegge de norske talentene, og èn blir plukket ut for å trene med klubben i Liverpool.

– Dette gir en ekstra motivasjon til å vise seg frem. Kriteriene for å bli plukket ut er at de viser ferdigheter, god holdning og har fokus, sier Dag Lyster.

I fjor utmerket Snorre Ruud Valen seg, og han skal trene med Liverpool i slutten av mai.

– Det bor en drøm i magen på de små. Dette er en gulrot til å vise seg frem for trenerne til Liverpool, sier Lyster.

Fotballskolen arrangeres i begynnelsen av juli og man kan melde seg på via Røas nettsider.

– Rammene er der til tre gode dager. Liverpool, anlegget og forhåpentligvis bra vær vil gjøre dette til en vellykket fotballskole, sier Kim-David Hunstok.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.