RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livet er best med hest


Flinke jenter: Kine Lesland, Charlotte Holtmoen og Selina Basstnes rydder bort saltøyet etter ridning.
Flinke jenter: Kine Lesland, Charlotte Holtmoen og Selina Basstnes rydder bort saltøyet etter ridning.
Tretten hestegale jenter fra Bydel Alna tok turen til Marits Rideskole i Skjeberg. Ingen tvil om at dette var drømmeturen som de hadde ventet lenge på.

Oslo/Skjeberg: For halvparten av jentene startet turen på bussterminalen i Oslo. Den andre halvdelen ble kjørt hele veien til Skjeberg. På tross av at det for mange ble en tidlig morgen var det bare glade og opplagte jente å se.
- Jeg gleder meg masse, fortalte Sarah Helene Nassolo (14). Bussturen varte hele 2 timer, men etter dette var det kun 10 minutter med bil fra Skjeberg stasjon før hele gjengen var samlet på Marits rideskole. De som kom med bil hadde allerede startet å ri mens resten fikk straks utdelt hester som de skulle begynne å stelle med god hjelp fra de ansatte på rideskolen.

Spente jenter

Stallgangen er full av liv og spente jenter skravler i ett mens de steller med hestene de har fått utdelt.
- Dette kommer til å bli kjempegøy, sier Selina Bastnes (11) mens hun steller hesten Brisel. Hun har ridd i ett og ett halvt år i Maridalen og synes det morsomste med å ri er å trave med hesten.
- Men det er litt kjedelig når hesten begynner å spise gress mens jeg rir da, kommenterer hun. Selina forteller videre at det hun gleder seg mest til er bli kjent med hestene.
Ved siden av en stor brun hest, står Line Simonsen (12) og legger på en sal. Hun forteller at hun har ridd i 3 år på Nordtvet og synes det er kjempegøy. Hesten som heter Plasher står helt rolig mens Line spenner fast salen.
- Jeg synes det er kjempegøy å hoppe med hesten forteller Line smilende, det høyeste hun har hoppet er 60 cm og det var veldig morsomt.
Hesten som Tea Arnzten (10) skulle ri på, en stor flekkete ponni med navnet Geiro sto ute på beite med de andre hestene. Så da bar det av gårde og med god hjelp fra Tove fikk de hesten inn på stallen.
Tea har ridd i tre år og synes Geiro er en fin ponni.

Fornøyde

Plutselig står alle hestene klare og jentene får hjelp til å sette seg opp. Hestene plasserers på rekke og rad, så bærer det av gårde med rolige skritt mot ridebanen. I mellomtiden kommer første pulje tilbake, litt slitne med veldig fornøyde.
- Det var kult, sa Veronika Jasmin Haug (11) smilende.
- Ja og det var ikke så vanskelig som jeg hadde trodd, tilføyde Samantha Muniz (11) glad.
- Det morsomste var å galoppere, forteller Christin Costa (13) som står litt bortenfor de andre med hesten Store Marco. Christine har ridd i ett og ett halvt år på Nordtvet.
- Jeg begynte å ri fordi hester er så fine dyr, sier hun glad.

"Best på hest"

- Det hele startet med at jeg og en gjeng av jentene på Lindeberg Fritidsklubb begynte å snakke om hester og om hvor gøy de hadde vært å dra på tur og prøvd å ri, forteller en engasjert Tove Dal som er driftsleder på Lindeberg Fritidsklubb og som startet opp "Best på hest" som de kaller tilbudet. Tove har drevet med hest nesten hele livet og er en erfaren hestejente.
Den første turen til Marits Rideskole ble arrangert i høstferien 2005 og var en prøvetur for å sjekke ut etterspørselen. Alle plassene ble fort opptatt og turen ble en kjempesuksess. Siden dette har slike turere vært arrangert tre ganger. Alle barn i Bydel Alna har muligheten til å være med på disse turene. På denne turen er det med jenter fra blant annet Ellingsrud, Furuset, Trosterud og Lindeberg. Disse turene gjør jenter fra forskjellige steder i bydelen kjent med hverandre og gir de noe felles å snakke om. Jentene har gledet seg masse til denne turen og synes det er kjempegøy.
- På klubben på Torsdag kom en av jentene løpende mot meg og sa: Tove nå er det bare tre dager til vi reiser, forteller Tove smilende.
- Disse turene gir ungene lærdom og glede for resten av livet, avslutter Tove tydelig engasjert.
- Dette er et supert tilbud, det er viktig at barna i Groruddalen får komme litt utenfor byen og oppleve noe nytt, sier Adamaya P. Osman (23) som er med som ev av de voksne.
Jentene hjelper hverandre og det er tydelig at de koser seg. Noe annet som kommer tydelig fram ved å se på jentene er samholdet. Ingen går alene, alle snakker med hverandre, er venner og hjelper hverandre.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere