*Nettavisen* Nyheter.

Livet er en lang læreprosess

Onsdag 25. januar er det igjen klart for et nytt semester ved Eldreuniversitetet på Torshov/Sandaker.

Sandaker: Det er mange spennende foredragsholdere som kommer til oss i vår, sier filialleder på Deichmanske bibliotek, Ingrid Falc.
Foredragene er rettet mot engasjerte mennesker over 60 år, uansett yrke og utdanning.
Vi prøver å ha et vidt spekter når vi planlegger programmet, sier Falc.
Livets gåte
Eldreuniversitetet på Torshov går nå inn sitt femte år. Siden starten i 2001 har medlemstallene gått jevnt oppover. Medlemmene er av ulik aldersgruppe, men kvinnene er i flertall.
Tidligere har Eldreuniversitetet hatt besøk av mange spennende foredragsholdere, og programmet i år er intet unntak. Førstkommende onsdag er NRK-journalisten Åshild Ulstrup første kvinne ut, og hun vil gi oppskriften på hvordan man skal få en lang og god alderdom. Ulstrup kom i høst ut med boka "Alderdommen er livets gåte".
Etter foredragene er det pause med kaffe og kake. Deltakerne får senere muligheten til å komme med spørsmål og innspill, og mange er engasjerte, forteller Falc.
Livet er en lang læreprosess å bli gammel betyr ikke at man er utlært.
Ut på tur
Eldreuniversitetet byr ikke bare på foredrag for sine medlemmer. Det blir også arrangert teaterbesøk, utflukter i marka og turer i inn- og utland.
Siste utenlandstur gikk til Bulgaria, sier Falc.
Det er også en kinogruppe knyttet til Eldreuniversitetet formiddagsvisninger på Soria Moria er en kjærkommen aktivitet for filmelskere.
For mange spiller selvsagt den sosiale delen en stor rolle, det er en fin måte å komme seg ut og i kontakt med andre eldre, sier Falc. Videre forteller hun at alle er velkomne til å være med på foredrag og utflukter sammen med Eldreuniversitetet.
Vi avviser ingen, sier Falc.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.