RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livet som sjømann


Ottar A. Eilertsen som ung sjøfarer. Foto: privat.
Ottar A. Eilertsen som ung sjøfarer. Foto: privat.
Førstkommende søndag blir det foredrag på Norsk Sjøfartsmuseum hvordan en ung sjømanns møte med den store verden var på begynnelsen av 50-tallet.

Hvordan var det å reise fra mor og far som 15-åring, for å tilbringe mesteparten av ungdomstiden til sjøs og i havner som Singapore og San Fransico? Og hvordan var det første møtet med beryktede forlystelsesstrøk som Reeperbahn i Hamburg?

Søndagens foredragsholder på Sjøfartsmuseet, Ottar A. Eilertsen (69), mønstret på Wilhelmsens båt "Tortuga" i 1955. Han ble til sjøs i syv år. Eilertsen forteller om erfaringer som mange tusen unge i hans generasjon delte, dengang det var vanlig for norsk ungdom å dra til sjøs for å se verden.

Eilertsen har sammenfattet sine opplevelser og minner fra denne tiden i boken 7 år, 7 skip, 7 hav (Fritt Forlag, 2008). Det vil bli anledning til å kjøpe boken i tilknytning til foredraget.

Velkommen til foredrag på Norsk Sjøfartsmuseum søndag 22. mars kl 14!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere