*Nettavisen* Nyheter.

Livlig på Voksen kunstgress

VESTRE AKER GUTTER 2000 lag: Bak fra venstre: Johannes Hukari, Vegard Lundal, Simen Kildal, Vegard Røiri Donali, Casper Sørensen Grann og Bjørn Solbakken. Foran fra venstre: Magnus Sundin, Jørgen Kachel, Magnus Tennøe, Truls Elverum, Lewis Williams Foto: FOTO:ANNE STRANDMAN

Fotballgruppen til Vestre Aker slet lenge uten skikkelig bane. Nå blomstrer klubben på sin nye kunstgressbane.

Klikk på bildet for å forstørre.

JUBEL: Det var ekte fotballglede på Voksen kunstgress. Foto: FOTO:ANNE STRANDMAN

Klikk på bildet for å forstørre.

HELT: Fra Venstre: Vegard Lundal, Vegard Røyri Donali (bak), Truls Elverum (foran), Casper Sørensen Grann og Jørgen Kachel. Foto: FOTO:ANNE STRANDMAN

Klikk på bildet for å forstørre.

DUELL: F.v. Vegard Røiri, Jørgen Kachel og Vegard Lundal med ryggen til. FOTO: ESPEN UTAKER

Klikk på bildet for å forstørre.

Truls Bolland FOTO:ESPEN UTAKER

VOKSEN: Etter at Fabian Stang åpnet banen 3.september i fjor har banen vært et fast samlingsted for alle som er glade i fotball.Og Vestre Aker har også hatt en fantastisk utvikling etter at de nye fasilitetene var på plass.

– Her skjer det ting, både organisert og uorganisert. Banen har hatt en stor miljømessig effekt, sier Anne Strandman i Vestre Aker.

Gøy med fotball

Lørdag arrangerte klubben «Sommercup» for spillere født i år 2000.

Og spillerne til Vestre Aker, som hovedsakelig går på Voksen skole som ligger rett ved den nye kunstgressbanen, koste seg på fotballbanen.

– Vi har gode trenere og bra bane. Og vi har gode muligheter til å spille fotball. I friminuttene har vi kort vei til banen som vi bruker hele tiden, sier spillerne.

Satser

Klubben satser også veldig sterkt på 1999-2001 årgangen, og har blant annet den tidligere Lyn-profilen Jan Derek Sørensen og brasilianske David Mercado.

Formannen i klubben er strålende fornøyd med situasjonen i klubben.

– Nå kan vi endelig satse i klubben! Tidligere har det vært utfordrende å holde liv i lagene når de har gått fra barnefotball til ungdomsfotball, men vi merker nå at vi går inn i en ny æra. Rekrutteringen blant de yngste er enorm, og vi har for første gang på mange år greid å beholde lag inn i ungdomsfotballen, sier fotballformann Ole Kristian Lundal.

Også den brasilianske treneren David Mercado er fornøyd med arbeidsvilkårene han har.

– Her får jeg jobbet på min måte. Min fotballfilosofi krever en god bane siden jeg baserer spillet på teknikk, finter og bevegelser, sier han.

Og spillerne til Vestre Aker imponerte under «Sommercupen» med flott spill langs bakken. Her har vi store muligheter til å se kommende spillere på et høyere nivå i fremtiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.