*Nettavisen* Nyheter.

Livløs mann på bussen

  Foto: Illustrasjonsfoto

Les om hva Manglerud-politiet har hatt å drive med de siste døgnene.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Politiet fikk mandag kl. 06.30 melding om en livløs person på en buss. Det viste seg at den snart 40 år gamle mannen hadde fått i seg litt for mye dop, og ble kjørt til Legevakten hvor han kom seg igjen.


Flere saker fra Manglerud-politiets logg:

Nektet å stoppe for kontroll

KLEMETSRUD: Politiet hadde akkurat stilt seg opp for bilkontroll litt før klokken 03 natt til lørdag da de forsøkte å stoppe en bil. Det var ikke fører særlig interessert i, og han stakk av. Men han kom ikke langt før Manglerud-patruljen tok han igjen.

Føreren viste seg å være en kjenning i midten av 20-årene. Han hadde ikke førerkort - og var påvirket av alkohol. Dermed bar det til sentralarresten. Kontrollen var ved Grytelokket på Klemetsrud ved krysset Enebakkveien/Ljabruveien.

LES FLERE NYHETER FRA SØNDRE NORDSTRAND-OMRÅDET HER

Tatt etter fem minutters kontroll

RYEN: Lørdag morgen begynte Manglerud-politiet årets julebordskontroller «dagen derpå». De hadde stilt seg opp i Enebakkveien ved Ryen. Og det tok ikke mer enn fem minutter før førstemann blåste tydelig rødt.

– Vi kommer til å ha en del morgenkontroller nå utover, for vi vet av erfaring at noen ikke er gode nok til å beregne «dagen derpå». Det tar lang tid å få promillen ut av kroppen etter en belivet kveld, sier Morten Østraat, leder av ordensavdelingen på Manglerud.

Håndgemeng etter sammenstøt

OPPSAL: Som regel går det greit å ordne opp etter småsmeller. Men noen ganger må politiet roe ned gemyttene. Lørdag ved 16-tiden fikk de melding om at det hadde blitt håndgemeng i Solbergliveien ved Oppsal kirke. Temperaturen ble litt for høy hos en 26-åring og en på 42.

Det begynte med tauing av en bil, og så hadde de kommet borti en annen og resultatet ble småbulker og riper. Det hele roet seg etter hvert ned, og skademeldingsskjema ble skrevet.

LES FLERE NYHETER FRA ØSTENSJØ-OMRÅDET HER

Hadde kniv og slåsshanske

LAMBERTSETER: En halvtime inn i søndagen fikk politiet melding om slåssing på Lambertseter T-banestasjon. Her skulle et par gutter ha kommet i klammeri med en gjeng. Det ble i meldingen nevnt både kniv og slåsshanske.

Det måtte rekvireres ambulanse til en person som hadde fått en del slag og spark. Det er opprettet sak og anmeldelse etter forholdet.

Innbrudd på bingo

HAUKETO: Søndag formiddag ble det meldt om at det i løpet av natten hadde vært innbrudd i Kvikk bingo på Hauketo. En vindu var knust og det var stjålet noen penger. Politiet er interessert i eventuelle observasjoner.

Tente selv på et lite skur

ØSTENSJØ: Søndag ettermiddag ble det meldt om at det var tent bål i skogen ved Eterveien nedenfor Bøler. Det viste seg imidlertid at det brant i et lite skur, og at eier selv hadde satt fyr på det. Brannvesenet fikk slukket.

Innbrudd i dyrebutikk

LJAN: Mandag morgen ble det meldt om innbrudd i Ljabruveien 87 på Ljan i løpet av helgen. Dette er en forretning med utstyr for dyr – Din beste venn. Det var knust en rute, men noe uklart om noe er stjålet.

LES FLERE NYHETER FRA NORDSTRAND-OMRÅDET HER

Bilsmell i Brynstunnellen

BRYN: Mandag kl. 07.45 ble det meldt om kollisjon i Brynstunnellen. En lastebil og en personbil hadde smelt i hverandre. Det ble ingen personskader, men køene bygget seg opp inntil bilene var fjernet.

– Har hatt noen innbrudd

NORDSTRAND: Etter en relativt rolig sommer og høst, har Manglerud-politiet nå fått en del meldinger om innbrudd. Senest mandag ettermiddag ble det meldt om at noen hadde vært inne i et hus i Samvirkeveien på Ekeberg. En rute var knust, men uklart om hva som var stjålet.

– Det har kommet en del meldinger, men foreløpig ikke så mange at det er grunn til å trykke på den store, røde knappen, sier politioverbetjent Morten Østraat på Manglerud.

– Men vi følger situasjonen, og håpet er selvfølgelig at vi med publikums hjelp klarer å få gjort pågripelser.
Han anser det ikke som usannsynlig at det er en sammenheng mellom i alle fall noen av innbruddene. Geografisk er de fleste knyttet til Ekeberg, Nordstrand og Munkerud.

Ville ikke gå fra bussparkeringen

KLEMETSRUD: Litt over klokken 02 natt til tirsdag ble det meldt at en mann nektet å gå fra bussparkeringen på Klemetsrud ved siden av forbrenningsanlegget. Han hadde funnet seg en varm plass for natten. Han ble kjørt til sentrum av politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.