Livserfaring og stemmeprakt

Korets leder Kirsten Fjellheim sammen med Rigmor Høyer Amundsen og Bjørn Tomten i jubileumskomiteen. Foto: Elisabeth C. Wang

Korets leder Kirsten Fjellheim sammen med Rigmor Høyer Amundsen og Bjørn Tomten i jubileumskomiteen. Foto: Elisabeth C. Wang

I år feirer Oslo Seniorkor sitt 20-års jubileum. 13. og 19. april blir det konsert med de syngende seniorene og selveste Big Chief Jazzband.

Korets leder Kirsten Fjellheim sammen med Rigmor Høyer Amundsen og Bjørn Tomten i jubileumskomiteen. Foto: Elisabeth C. Wang

Kristin Groven Holmboe elsker sang og musikk og gir klart uttrykk for nettopp det.

NORDBERG: Man er aldri for gammel til å starte med sang. Jeg har hatt folk som har startet etter at de har fylt 70 år, men de har fortsatt sunget utmerket, sier dirigent Kristin Groven Holmboe som også er dirigent for Vestre Aker Dusjlag.

Rigmor Høyer Amundsen fra Ullern humrer litt.

Jeg måtte faktisk vente litt jeg, før jeg fikk lov å starte. Det var jo en aldergrense, men da jeg ble pensjonist gjorde jeg det umiddelbart. Og etter det har jeg altså vært et svært så ivrig medlem, smiler Amundsen som sitter i jubileumskomiteen.

Blomstret

Oslo Seniorkor ble startet av Ingeborg Kindem som blant annet bygget opp den første musikklinjen på Hartvig Nissen skole. Hun var i følge flere av medlemmene levende engasjert i alt hun foretok seg, både som lektor, musikkpedagog og dirigent. Kristin Groven Holmboe overtok som dirigent i 1997, og har siden den gang spredd mengder med både latter og glede.

Ja, hun er utrolig festlig samtidig som hun er en svært dyktig dirigent. Koret har virkelig blomstret siden hun overtok, sier leder Kirsten Fjellheim.

Fokus

Den siste tiden har det vært øvelser til den kommende konserten som har stått i fokus. Og før påske var samtlige 70 medlemmer samlet i kirkestuen i Nordberg kirke.

Jeg tror faktisk vi er Norges største seniorkor, og det er vi selvsagt stolte av. I tillegg har vi det veldig hyggelig sammen og det tror jeg er litt av hemmeligheten, sier Fjellheim.

Hun trekker blant annet frem korets egne korseminarer, hvor en hel helg settes av og brukes til sosial hygge og sang.

Det blir mye prat og kos, men vi har en effektiv syngetid på cirka 14 timer i løpet av en slik helg, så vi holder fokus, sier Fjellheim.

Spennende samarbeid

Og Norges største seniorkor med det lengst aktivt spillende bandet i verden, Big Chief Jazzband, synes samtlige medlemmer klinger svært godt.

Dette er et nytt og spennende samarbeid som byr på nytt stoff som både spirituals og gospel. Jeg er sikker på at samtlige som møter opp på konsertene vil bli positivt overrasket, sier Holmboe.

Frogner kirke 13. april og Nordberg kirke 19. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag