RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livsfarlig «isbre» på Huseby


Trærne kuttet, grus og søppel flyter og livsfarlige hull i den mange meter tykke «breen» gjør Margrethe Geelmuyden og Else Marie Dahll mer enn bekymret. Foto: Vidar Bakken
Trærne kuttet, grus og søppel flyter og livsfarlige hull i den mange meter tykke «breen» gjør Margrethe Geelmuyden og Else Marie Dahll mer enn bekymret. Foto: Vidar Bakken
Store hull har dukket opp i det mange meter tykke snølaget på Huseby. Samferdselsetaten vil ikke sikre området, tross gjentatte oppfordringer fra bydelen.

HUSEBY: Vi tok følge med Margrethe Geelmuyden og Else Marie Dahll, som ville vise hvordan det store «midlertidige» snødeponiet på Huseby hadde utviklet seg. Vi kommer fra nedsiden og ser opp på det skitne berget. Et fem til 10 centimeter gruslag dekker snøen. Ut fra dette berget sildrer en bekk som slutter seg til bekken over Husebyjordene litt lenger ned.

– Man må jo spørre seg hva dette vannet tar med seg videre, sier Dahll.

Forferdelig

Med en viss forsiktighet klatrer vi opp siden av berget, med håp om at vi ikke utløser et snøras i august. Da vi når toppen møter vi noe som mest likner et månelandskap.

– Dette er forferdelig. Dette er en del av erstatningsarealene for ambassadetomten. Hvem har gitt tillatelse til dette, spør Geelmuyden

Begge har de vært aktive i Aksjon Vern Husebyskogen og kjempet mot lokaliseringen av den amerikanske ambassaden. Nå står kampen om erstatningsarealene.

Store hull

Overflaten likner litt på en isbre, med sprekker og enkelte steder som som gir litt etter. Plutselig kommer vi til et hull som er flere meter dypt, med god plass til en voksen mann. Litt lenger bort er et enda større hull dekket av en pall. Regn og vanngjennomstrømning har tydelig undergravet snøen, som altså er mange meter tykt på denne tiden av året.

– Det er jo livsfarlig. Her kan barn som leker falle ned i ett av hullene eller snøen kan gi etter, sier Geelmuyden.

Naturen ødelagt

Området er flere mål stort.

– Hvem skal rydde opp i dette som er dekket av grus, salt, plast og annet søppel. Dette blir jo liggende til en ny vinter kommer, sier Dahll.

Det som gjør størst inntrykk er at store felt med trær er kappet av for å få plass til snømengdene.

– Naturen rundt her er ødelagt. Jeg spør igjen. Hvem har gitt tillatelse til denne ødeleggelsen, sier Geelmuyden.

– Det er uansvarlig

Det spørsmålet ville vi gjerne stilt samferdselsetaten, samt hvorfor området står usikret. I samferdselsetaten er alle som eventuelt kunne svare på disse spørsmålene på ferie.

I juni intervjuet Ullern Avis Akersposten blant andre bydelsdirektør i Vestre Aker, Vidar Haukeland. Han og bydelspolitikerne var allerede på det tidspunkt redd for sikkerheten i området.

– Jeg er veldig bekymret. Vi har henvendt oss til samferdselsetaten flere ganger, også per brev. De vil ikke gjøre noe for å sikre området, annet enn at noen sjekker snødeponiet hver dag. Det er ikke godt nok. Jeg synes det er uansvarlig, sier Haukeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere