Gå til sidens hovedinnhold

Livsfarlig lek på Holmlia

Da politihelikopteret fløy over Holmlia-området natt til torsdag, ble de truffet av laser. Politiet ser alvorlig på episoden.

HOLMLIA: – Vi ser veldig alvorlig på dette. Oppe i lufta er det greit at man får operere uten at slikt skjer, sier operasjonsleder Tor Grøttum ved Oslo politidistrikt.

Piloten kan bli blendet

Det var et kvarter over midnatt at politihelikopteret fløy over Holmlia-området og ble lyst på med laser. "Leken" er livsfarlig og kan føre til at piloten blir blendet.

Les også: Ranet på Holmlia etter å ha vunnet på bingo

Piloten mente at laserstrålen kom fra området rundt Ravnåsveien, og politiet på bakkeplan rykket ut. Der traff de åtte – ti personer som ble konsultert om hendelsen.

Fant ikke gjerningsmenn

– Vi klarte ikke å peke ut noen, ingen hadde laser på seg og vi har dermed ingen vi kan mistenke for dette, sier Grøttum.

Blending av fly og helikoptre med laser er ikke lov, men det skjer stadig. I fjor ble det registrert 83 laserhendelser mot luftfarten i Norge, til blant annet Luftfartstilsynets fortvilelse.

– Vi jobber fortsatt med å få en strengere laserforskrift, som blant annet skal forby kjøp og salg av laserpenner, sa avdelingsdirektør i Luftfartstilsynet, Jørgen Ingebrigtsen, til Romerikes Blad da avisen omtalte problemet i januar.

Det fremgikk av statistikken at blendingen ofte skjer når flyene tar av eller letter.

– At de fleste hendelsene finner sted ved innflyging og landing er spesielt alvorlig, da dette er en fase i flygingen da pilotene må se særlig godt, sa Ingebrigtsen til avisen.

Les også: Siste fra politiets Twitter-logg

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk