RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livsfarlig sabotasje

Oslo Sporveier og Politiet frykter en alvorlig ulykke, etter gjentatte tilfeller av sabotasje mot T- banesporet ved Bøler stasjon.

Bare sist lørdag ble det funnet stein og andre tyngre gjenstander på t- banesporet både tidlig om morgenen og sent på kvelden. Ved det siste tilfellet endte det med kollisjon.

Kan være fatalt

Politiet tar saken meget alvorlig og har den siste uken jobbet intenst med å sikre spor på de aktuelle stedene. Det første tilfellet lørdag ble meldt klokken 06.32 om morgenen. Føreren av vognsettet klarte å stoppe toget før det traff gjenstandene, og unngikk dermed at mennesker eller vognsettet ble skadet. Samme dag, nærmere bestemt klokken 23.38, kolliderte et tog med flere gjenstander, noe som medførte at banen ble stengt på strekningen mellom Ulsrud og Bogerud. Heldigvis ble ingen mennesker skadet denne gangen heller, men vognsettet fikk seg noen skrammer, opplyser politiet.
Dette er selvsagt svært alvorlig. Denne typen sabotasje kan medføre fatale konsekvenser, og i verste fall koste mennesker livet. Dette er definitivt ikke rampestreker, men sabotasje av alvorlig karakter, sier politiførstebetjent Ulla Britt Topper ved Manglerud politistasjon. Politiets kriminaltekniske avdeling sikret spor etter kollisjonen lørdag kveld, men har foreløpig ingen mistenkte i saken. Den aktuelle linjen skal i følge politiet også ha vært utsatt for sabotasje ved tidligere anledninger denne sommeren.

Spesielt utsatt strekning

Sikkerhetssjef i Oslo T- banedrift, Helge Holtebekk, er svært bekymret etter det som har skjedd.
Dette er strekningen som er desidert mest utsatt for denne typen hærverk og sabotasje. Vi vet jo ikke om dette er pøbelstreker utført i uvitenhet eller handlinger utført for bevisst å skade Oslo Sporveier, men vi gjør selvsagt alt vi kan for å gjøre sikkerheten optimal hele tiden, sier han til Nordstrands Blad.
Vi har forsøkt ulike tiltak som å kontakte sentrale aktører i lokalmiljøet og samarbeider også tett med politiet. Det er viktig at gjerningsmennene forstår hvor alvorlig dette faktisk er, fortsetter han.
Frykter dere at menneskeliv kan gå tapt?
I utgangspunktet tror vi ikke at den sabotasjen vi har sett hittil kan medføre så alvorlige konsekvenser, men vi kan jo heller ikke utelukke at mennesker blir skadet hvis dette fortsetter. Faktisk er det jo de som utfører disse handlingene som utsetter seg for den største faren. Det er selvsagt livsfarlig å ferdes i skinnegangen både på dagtid og nattetid, avslutter Holtebekk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere