*Nettavisen* Nyheter.

Livsfarlig skolevei

Harvinder Thind, Johan Olav Bjerke og Anne Bøhler i FAU ved Rødtvet skole krever at noe blir gjort med den kaotiske trafikksituasjonen rundt skolen. Det er en fortvilet situasjon. Vi skulle gjerne sett politiet og trafikketaten oftere, sier de.

FAU på Rødtvet skole mener det er flaks at ingen er blitt alvorlig skadet.

RØDTVET: Flere elever er blitt påkjørt på vei til Rødtvet skole de siste årene. Det siste tilfellet skjedde i november i fjor.

Det er livsfarlig her. Mørkt, trangt og uoversiktlig, sier Johan Olav Bjerke i Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU).

Både morgen og ettermiddag råder fullstendig kaos rundt inngangsporten til skolen, hvor 400 elever passerer. Søppelbilen må parkere på siden av fotgjengerfeltet, flere lastebiler skal levere varer til butikken rett over gata, og butikkundene må rygge ut i gata.

Da er det ikke greit å være rundt 1,20 meter høy. Folk parkerer bilene så nært fotgjengerfeltet at elevene ikke er synlige når de skal over gata. I tillegg er veien for smal til at to biler kan møtes, og dermed kjører folk opp på fortauet, forteller Bjerke.

Krever parkeringsforbud

Mange foreldrene stopper på fortauskanten for å slippe av barna.

Jeg forstår at mange velger å kjøre de minste barna til skolen slik situasjonen er nå. Men ved å gjøre dette, bidrar de også til økt trafikk.

Bjerke mener et parkeringsforbud i en bred sone rundt fotgjengerfeltet ville hjulpet.

I tillegg trenger vi mer lys og bedre skilting. Det er 30-sone i gata, men det er tydeligvis ikke alle som får det med seg. Jeg vil også oppfordre beboerne i området om å overholde parkeringsbestemmelsene.

Skolepatruljen har flere ganger forsøkt å snakke til bilistene, men blir ikke hørt.

De får som regel til svar at "vi skal bare slippe av noen". Men det skal jo alle! Folk har de beste grunner for å stoppe nettopp her, men det hjelper ikke. Her må vi få til en holdningsendring, sier Anne Bøhler i FAU.

Apaløkkveien og krysset Sandåsveien/Rasmus Engers vei er også problemområder.

Er det blitt verre i det siste?

Elevtallet øker, og det er planer om å utvide barnehagen. Det vil bety en ytterligere forverring. Nå må det gjøres en helhetlig vurdering av området, sier Bjerke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag