RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I Åsdalsveien ved Stuttveien står bilene parkert på rekke og rad. Når det i tillegg kommer en bil kjørende, er det ikke plass til gående, verken voksne eller små elever, konstaterer Gunnar Tangen
I Åsdalsveien ved Stuttveien står bilene parkert på rekke og rad. Når det i tillegg kommer en bil kjørende, er det ikke plass til gående, verken voksne eller små elever, konstaterer Gunnar Tangen

Livsfarlig skolevei

Snøhauger og parkerte biler på veiene rundt Nordstrand skole bekymrer Gunnar Tangen i trafikksikkerhets-utvalget. Nå har han bedt om måkehjelp.

NORDSTRAND: Tangen står hundre meter fra skolen. Opp Stuttveien fyller passerende bilene hele veibredden, i Midtåsen og Åsdalsveien tar parkerte biler halve veibredden, kjørende biler den andre.

Ekstra ille er det at dette er inngangsveien for småklassene. Det er rett og slett ikke veiplass igjen til elevene. De blir tvunget til å hoppe ut i grøfta for ikke å bli påkjørt, sier en oppgitt Tangen.

Livsfarlig

Vi i trafikksikkerhetsutvalget mener barn primært skal til skolen, men vi har forståelse for at foreldrene nå kvier seg for å sende de små ut på veiene. De kjører dem istedenfor til skolen. Derved øker biltrafikken ytterligere. Den trafikken er stor nok fra før, forteller han.

Sist uke var situasjonen slik at Gunnar Tangen mente det var blitt livsfarlig å bevege seg for både store og små i området. Han så ikke annen råd enn å be Samferdselsetaten om hjelp til å få vekk snøen.

Jeg sendte en e-post med bønn om at veiene rundt Nordstrand skole blir prioritert med henhold til bortkjøring og fresing av snø, sier han

Jeg bad også om at det blir plassert ut midlertidige "parkering forbudt-skilt" for å gjøre noe med den kaotiske situasjonen, legger han til.


Da vi møtte Tangen mandag morgen, lavet snøen ned og gjorde veiene enda smalere. Noe svar fra Samferdselsetaten hadde han ikke fått.

Brøyting før fresing

Odd Bratteberg i Samferdselsetaten forteller at de mottar mellom 40 og 50 slike forespørseler hver eneste dag.

Jeg har i dag snakket med områdeansvarlig på Nordstrand. De skal prøve å få til fresing i skolens område i løpet av denne uken. Men, om det kommer mer snø, må bilene sette på plogen og brøyte istedenfor, sier Bratteberg.

Det er en spesiell situasjonen vi har akkurat nå med så mye snø. Vi skulle gjerne vært over alt vi, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere