Gå til sidens hovedinnhold

Livsglede i praksis

Albin Art byr på Ingrid Koppang denne uken. Alle som ønsker seg en vitamininnsprøyting anbefales et møte med denne fantastiske damen og maleriene hennes.

Briskeby: Første verdenskrig var så vidt over da Ingrid Koppang så dagens lys på en gård ved Vättern i Sverige. Om det var barndommen på hesteryggen i vakre omgivelser som la grunnlaget for humøret og vitaliteten hennes vites ikke, men maken til energi, humor og glede er det ikke ofte man møter. Lokalavisen møtte Ingrid i galleriet dagen før utstilingsåpning, med barn, svigerbarn og barnebarn hjertelig til stede.

Ingrid Koppang giftet seg og flyttet til Norge i 1947, og har vært bosatt i Holtegaten hele sitt voksne liv - avbrutt av flere opphold i Paris. Hun har hatt utstillinger i flere europeiske storbyer, og her hjemme har hun blant annet stilt ut på Albin Upp flere ganger. Og for Ingrid er alder absolutt ingen hindring, det ferskeste bildet i utstillingen var ferdig et par dager før åpningen.

Javisst maler jeg fremdeles! Bildene mine blir til underveis, og jeg vet aldri hvor jeg ender oppnår jeg starter, sier Ingrid.

Han her, for eksempel, plutselig var det faen selv som vokste frem på lerretet, det hadde jeg vel aldri tenkt meg da jeg startet opp!

Kroppsmaler

Ingrid Koppang maler mest når hun er glad, og det gjenspeiler seg i kunsten hennes. Hun har et sterkt ekspressivt uttrykk og hun boltrer seg i farger. Og hun tar gjerne flere kroppsdeler enn hendene i bruk i prosessen. Føtter er for eksempel ypperlige maleredskap. Ingrid starter gjerne dagen med å legge rispapir i dusjen og splatte det med farger. Når det har tørket lar hun fantasien få fritt spillerom på det lerretet hun nå har som utgangspunkt. Og da kan jo for eksempel fort faen selv dukke opp. Eller kanskje et selvportrett? Selvportrettet i utstillingen forteller om en dame herlig blottet for selvhøytidelighet.

Jeg er nok fremdeles mer vill enn tam! sier Ingrid Koppang forøvrig ingen overraskende avsløring.

Midtsommer i Sverige

Hver sommer nyter Ingrid noen månder i barndomshjemmet ved Vättern. Men hun synes svensker generelt er kjedelige. He, he.

Utstillingen i Galleri Albin Art varer til 10. april. Møt opp,

det gjør godt å møte mennesker

som Ingrid Koppang. Gid du lenge, lenge, lenge leve må, fru Koppang!

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid