*Nettavisen* Nyheter.

Livshjulet på Tveten gård

En fengende sang- og musikkopptreden og et veltalende foredrag av veteranen Natascha Heinz markerte 100-årsjubileet til Folkeakademienes Landsforbund på Tveten gård.

Tveita: - Det har vært stor aktivitet i kulturen i Norge over tidsepoken 100 år. Det har blant annet vært mange forfattere, som har produsert mye bra, forteller veteranen Natascha Heinz ved Kristiania Folkeakademi. Hun påpeker at Folkeakademienes viktigste oppgave er å formidle kunnskap og kultur i nærmiljøet. I dag finnes det folkeakademier i over 200 kommuner på landsbasis. De står for over 3000 arrangementer årlig.
- Første arbeiderakademiet var veldig populært. Det var mange som strømmet til, og etterhvert vokste det frem et behov om et folkeakademi.
Hun hevder også at folkeakademiene har holdt seg nøytrale i en tid preget av flere politiske og religiøse stridigheter.
- Akademiene skulle ikke krenke noens religion, her gjorde de en god jobb. Dessuten ble politiske stridigheter holdt borte fra virksomheten.

"Livshjulet"

Det var Folkeakademiet Hellerud som inviterte til Jubileumskafe på Tveten gård på Tveita søndag. Her ble det fremført vakker musikk av Anne-Lise Gjøstøl, Kristine Dahl og Anne-Lise Gjøstøl. De hadde satt sammen programmet "Livshjulet", med hundreåret i sentrum. Opplesning av Bjørnstjerne Bjørnson var noe av det de fremførte med stil.

Variert

- Det er mange som kommer på arrangementene våre. På et vanlig foredrag kommer det mellom 70 og 80 mennesker, forteller Eva Kathrine Nilsen, leder for Folkeakademiet Hellerud. Hun påpeker at arrangementene er helt gratis, og at vanlige fordrag holdes søndager fra kl.12.30-14.30 på Tveten gård. Programmet fremover er variert, hvor det blant annet er mulig å møte Safia Yusuf Abdi søndag 2.september. Det vil da bli belyst mange sider ved temaet "Vold mot kvinner".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag