RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livskrise ble cd-plate


Merete Arnevåg fra Bekkelaget er aktuell med albumet «Sommerfuglhagen». Inspirasjonen til albumet fikk hun da hun gjennomgikk 40-årskrisen.
Merete Arnevåg fra Bekkelaget er aktuell med albumet «Sommerfuglhagen». Inspirasjonen til albumet fikk hun da hun gjennomgikk 40-årskrisen.
Merete Arnevåg fra Bekkelaget har samlet tankene og opplevelsene fra 40-årskrisen på albumet «Sommerfuglhagen».

BEKKELAGET: Da Merete Arnevåg (43) flyttet til Bekkelaget for 20 år siden var hun gravid med sitt første barn. Til sammen har hun brakt tre barn til verden, og hun forteller at hun i slutten av trettiårene oppdaget at mye av hennes identitet var knyttet til det å være mor.

For meg startet 40-årskrisen da jeg var 37-38 år. Jeg kom til et punkt i livet da det var på tide å gjøre opp status og mye av årsaken til det tror jeg skyldtes at barna var i ferd med å bli voksne og mindre avhengig av meg. Plutselig hadde jeg mer tid til meg selv og tankene mine. Jeg måtte finne meg selv på nytt, forteller Arnevåg. Dette skulle bli starten på en periode som hun beskriver som vanskelig og skummel og samtidig spennende og kreativ.

Andre utgivelse

Merete Arnevåg har utdannelse fra Musikkhøyskolen med sang og musikkpedagogikk som hovedfag. Etter studiene jobbet hun som frilanser og etter hvert fikk hun jobb i Bekkelaget menighet.

Jeg har drevet mye med korledelse, teater og jeg har også skrevet en del, forteller hun. I 2001 ga hun ut albumet «Hvor er du?» hvor hun synger en rekke velkjente salmer.

Det var en plate til mennesker i sorg, forteller hun. Hennes andre album «Sommerfuglhagen», som offisielt slippes på markedet 9. juni i år, beskriver hun som et album om livet. Denne gangen er alt materialet selvskrevet. Prosessen har tatt over tre år.

Det er klart det er skummelt. Tenk om ingen liker det. Det er jo alltid er risiko for skarpe kritikker, men man kan jo ikke la det stoppe en, smiler sangeren blekt.

Våkenetter

40-årskrisen gjorde at Merete Arnevåg begynte å reflektere mer over hva hun ville gjøre med resten av livet sitt.

Litt sånn «så mye hadde jeg, så mye ga jeg bort, så mye har jeg igjen», sier hun og ler av metaforen.

Konklusjonen var at hun ønsket å bruke sin kreativitet mer. Dermed sa hun opp jobben og en trygg inntekt. En følelse av glede og tilfredshet ble etterfulgt av våkenetter, angst og uro.

Jeg bestemte meg for å gi det tid til å gro frem, det som måtte komme. Jeg ville skape noe. Men ved å si opp jobben hadde jeg mistet rammen i hverdagen, fotfestet var borte, forteller sangeren og legger til at hun tror det var viktig at hun gjorde det.

Det er jo ofte motgang som skal til for å skape noe nytt.

En prosess

En av sangene på «Sommerfuglhagen» tar for seg de to «stemmene» som dukket opp i denne perioden i livet hennes.

Det er liksom to stemmer som krangler, den ene sier «det er godt å bli voksen, du har mindre bekymringer» mens den andre sier «men det er også trist, man forlater ungdommen». Det er en prosess dette her, men jeg landet på det gode, smiler Arnevåg. Tittelen Sommerfuglhagen henspiller på flere metaforer.

Akkurat som sommerfuglen flyr fra blomst til blomst og får næring, slik har sangene på dette albumet fått næring fra mitt liv. Også den livssyklusen som en sommerfugl går gjennom, minner mye om en kreativ prosess, forklarer låtskriveren og legger til at nå håper hun sangene får vinger og fly på.

Hun beskriver selv albumet som visejazz og nysgjerrige kan få en smakebit søndag 1. juni. Da skal hun opptre på Abildsø gård i forbindelse med bydelsdagene i Østensjø bydel. Hun holder to konserter denne søndagen, klokken 14 og 19.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere