RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livsviktig loppis


Det er et paradoks at regjeringen ønsker at barn skal lære og spille et instrument, men at vi ikke får flere midler, sier Jørgen Foss.
Det er et paradoks at regjeringen ønsker at barn skal lære og spille et instrument, men at vi ikke får flere midler, sier Jørgen Foss.
Går ikke loppe- markedene bra, kan det være over og ut for korps i Bydel Sagene.

BJØLSEN: ¿ Det er skummelt at korps og frivillige organisasjoner generelt får så lite støtte, sier styreleder i Bjølsen skoles musikkorps, Jørgen Foss.

Bjølsen skole arrangerer loppemarked for første gang på flere år 20.-21. september i Stavangergata 46. Etter at de mistet inntekter både fra spilleautomater og fra en bingovaktordning, er loppemarkedets suksess nesten et vinn eller forsvinn for korpset.

Vi har regnet ut at det koster 13.000 kroner per musikant i året, og vi har i underkant av 40 musikanter. Det vil si at går ikke loppemarkedet bra, så går ikke korpset rundt, sier Foss, som kjenner til at situasjonen er relativt lik både for Sagene og Lilleborg.

Korpsene får noe støtte fra bydelen, i tillegg til noe fondsmidler, men dette er bare en brøkdel av hva det koster å holde korpset i gang.

Jeg synes det er veldig trist, for både regjering og alle andre ønsker at barn og unge skal lære å spille et instrument, men vi får ikke mye igjen for at vi faktisk gjør det. Det er egentlig et paradoks, sier Foss, som selv jobber hver eneste dag med korpset.

Det er slitsomt at vi hver eneste dag må prøve å snu steiner for å finne penger, sier Foss, som nå håper byrådet kan sette av flere øremerkede midler til korps og andre frivillige aktiviteter for barn og unge.

Vi er veldig glad for de pengene vi får, men flere øremerkede midler hadde vært veldig bra. Vi gir tross alt mye tilbake til byen, sier Foss.Jørgen Foss

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere