RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ljabruhjemmet kan bli Omsorg+ bolig


Sylvi Listhaug (Frp) nøt stillheten og blomsterhagen under sitt første besøk på Ljabruhjemmet mandag ettermiddag.
Sylvi Listhaug (Frp) nøt stillheten og blomsterhagen under sitt første besøk på Ljabruhjemmet mandag ettermiddag.
Ljabruhjemmet kan om få år bli et flunkende nytt botilbud for eldre.

LJABRU: Byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (Frp) sa mandag at hjemmet er ett av dem som står øverst på hennes ønskeliste for et Omsorg+ (se faktaboks).

Bydel Nordstrand er også veldig opptatt av å få dette til. Bydelen har en stor andel eldre over 80 år, men det finnes ikke omsorgsboliger i det aktuelle området, sier hun.

Konkurrenter

Ønsket er at Ljabruhjemmet i fremtiden skal inneholde 50 boliger for eldre som befinner seg i stadiet mellom hjem og sykehjem. Dette betyr en total om- og påbygning av nåværende hus.

Vi er nå i gang med en mulighetsstudie for å se hvilke av fem steder som er mest aktuelle for å bli et Omsorg+. Ljabruhjemmet konkurrerer med Stovner, Sagene, Frogner og Økern, sier Listhaug.

Pass og privatliv

Mulighetsstudien vil ta ett år, deretter skal planene settes ut i livet. Listhaug kan derfor ikke love når et Omsorg+ kan ta i mot de første beboerne, men tre år kan være et utgangspunkt.

Jeg ser at det haster for Nordstrand bydel å få et slikt tilbud på plass, sier byråden.

Mitt mål er at hele Oslo skal få Omsorg+. Et sted som er litt slik de gamle aldershjemmene var. Et sted hvor personalet er der hele tiden, men hvor den enkelte beboer har sitt privatliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere