RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ljan Grand Prix


Klar: Ljan Grand Prix startet ved Ljan kirke på Furumoen.
Klar: Ljan Grand Prix startet ved Ljan kirke på Furumoen.
Det årlige olabilløpet gikk av stabelen på Furumoen sist søndag i strålende solskinn.

Ljan: Det er Ljan menighet som arrangerer det tradisjonelle billøpet som arrangeres hver høst. Løpet går fra kirken på Furumoen mot Gladvollveien.

Da jeg begynte å jobbe i Ljan kirke for ti år siden, var olabilløpet godt innarbeidet så det begynner å bli en ordentlig tradisjon. Vi pleier å legge det til den andre søndagen i september rett etter familiegudstjenesten, sier sogneprest i Ljan kirke, Per Olav Vangen. Sognepresten forteller at det var menighetssekretær Geir Olav Heiene som i sin tid kom på ideen til løpet.

Barneutvalget i kirken og ungdomspresten vår, Eike Ziller-Off, skal virkelig ha skryt for dette arrangementet. De har stått på og virkelig vært ivrige på å bygge opp billøpet. De ordner med ordentlig høyttaleranlegg og dj her, forteller Vangen og anslår at det var rundt 30 barn med i løpet. Barna har hatt mulighet til å være med på verksted ved kirken der de kunne lage olabilene. Det har blitt kjøpt inn masse barnevognhjul, forteller Vangen. Tradisjonen tro troppet Kristin Worpvik fra Oslo politidistrikt opp for å kontrollere sikkerheten og bremsene på bilene samt for å starte løpet. Etter løpet blir det kåret vinnere i ulike kategorier som morsomste bil og beste tid.

Tradisjoner er viktige så dette løpet håper vi fortsetter i fremtiden. Det er høstens vakreste eventyr, avslutter Vangen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere