RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ljan skole gikk for Haiti


Glede: Blide barn i full sving for Tahiti.Foto: Anne-Grethe Ulriksen
Glede: Blide barn i full sving for Tahiti.Foto: Anne-Grethe Ulriksen
Foredrag, underholdning, pengeinnsamling og marsj sto på programmet, da Ljan skole hadde Haiti-dag.

LJAN: Ljan skole viet onsdag 3. mars til Haiti.

En dag der empati og omtanke for jordskjelvofrene sto i sentrum.

Dagen ble utvidet med tre timer og begynte med at elevene fikk undervisning om Haiti. De tegnet det haitiske flagget og søkte etter informasjon på nettet.

Innsamlingsaksjon

Elevrådet holdt en innsamling på skolen der elevene kunne gi en konvolutt med en selvbestemt sum til ofrene for jordskjelvet. Ifølge rektor Marianne Fiskaa var dette første gangen elevene arrangerer en innsamlingsaksjon på skolen, men sier også at det er godt mulig det blir flere.

På ettermiddagen ble det saft og boller, som 6. klasse hadde bakt på heimkunnskapen. Det ble også holdt en samling med sang, dikt og danseinnslag. Elevene hadde skrevet en sang til Haiti som ble fremført.

Besøk fra Redd Barna

Den største posten på programmet var Arnhild Midgård fra Redd Barna. Midgård er tidligere elev på Ljan skole og har også jobbet der som vikar. Hun holdt et foredrag om Haiti med bilder, og forklarte at Haiti trenger mange telt, siden regntiden nærmer seg.

Etter at samlingen var avsluttet gikk elevene en mars, "Ljan skole går for Haiti". Marsjen gikk ned Liadalen, og foreldre var også invitert til å gå. Det var rundt 230 som deltok i marsjen, som skulle vise at elevene på Ljan bryr seg.

Etter marsjen var det skolegårdsdans, og det markerte slutten for dagen. Ljan skole samlet inn over 20.000 kroner den dagen, penger som går til Redd Barnas arbeid på Haiti.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere