Ljansbadet blir bedre for de minste

Finn Erhard Johannesen og Anders Wahl i Ljan Vel (i midten) fikk 125.000 av Jann Simonen og Lis Engell i DNB NOR, Sparebankstiftelsen.

Finn Erhard Johannesen og Anders Wahl i Ljan Vel (i midten) fikk 125.000 av Jann Simonen og Lis Engell i DNB NOR, Sparebankstiftelsen.

Med pengehjelp fra Sparebankstiftelsen skal Ljan Vel ruste opp Ljansbadet, slik at det blir enda mer attraktivt for de minste å bruke badet.

LJAN: Velforeningens medlemmer kan gå lysere badetider i møte. På torsdag ble en sjekk på 125.000 kroner overrakt på Ljansbadet. Pengene skal gå til å tilpasse badet bedre for barnefamilier.

Pengegaven ble markert med kaffe og bløtkake i badehuset.

- Vi er meget fornøyd med pengene. Jubelen i vellet var stor, forteller leder av Ljan Vel, Finn Erhard Johannessen.

Skjellsand

Det er dypt vann på Ljansbadet. Derfor gjorde velforeningen tiltak for de aller minste alt for fem år siden, forteller Johannessen.

- Vi la på skjellsand og laget denne plattingen som vi kaller "Kattungen". Etter det har vi opplevd en stor tilstrømning av barnefamilier. Det ble veldig fint. Folk syntes det var like fint som i Thailand, forteller han til Nordstrands Blad.

Naturkreftene er dog nokså lunefulle på Katten. Plattingen har blitt herjet med gang på gang. Den fine sanden har derfor også gradvis blitt borte.

- Plattingen vår har blitt borte flere ganger. Skjellsanden er spredt for alle vinder. Du kan se den litt lenger ute i sjøen, sier Finn Erhard og peker utover.

- På grunn av dette laget vi lemmer på plattingen, slik at vannet kunne renne gjennom. Likevel må vi bruke mye dugnad på å holde den istand, føyer han til.

Stødigere løsning

Vellet har derfor syslet med tanker om en mer fast installasjon, et fundament som kan tåle vær og vind. Innerst i bukta tenker man seg en løsning i betong. Det er nettopp her Sparebankforeningen kommer inn i bildet. De deler to ganger i året ut penger til diverse gode formål i lokalmiljøet.

Søknaden ble ført i pennen av velkasserer Anders Wahl. Og tiltaket falt i smak hos Sparebankstiftelsens jury. Vellet har fått alt de søkte om.

- Etter vår vurdering var dette litt spesielt og utenom det vanlige. Stedet ligger hyggelig til og mange bruker det. Gamle og unge møtes her. Vi synes det er hyggelig å bidra til at små barn kan bade å grunna, sier Jann Simonsen fra DNB Nor.

Vellet teller 550 medlemmer og dekker tusen husstander på Ljan. Badet er åpent kun for disse. Etter litt kaffe- og kakekos i det gamle badehuset fra 1917, kunne Simonsen og Lis Engell fra DNB Nor, avdeling Nordstrand, overrekke 125.000 kroner til velforeningen.

Vellet er spent på hvordan Plan- og bygningsetaten vil håndtere en søknad om tillatelse til å bygge.

- Nå ligger dette i strandsonen, og vi må tilpasse dette uten å få myndighetene på nakken. Jeg vil tro vi klarer det med enkle midler. Vi må også få ned noen trær og gjøre det litt mer åpent, sier kasserer Wahl.

- Når vi ser hva etaten tillater andre steder, så burde jo dette gå greit. De har godtatt mye i Solveien, føyer Johannessen til.

Velet regner med å bruke også av egne midler utover de 125.000 som nå er tildelt.

- Vi er forberedt på å bruke av egne midler også, sier Wahl.

Om ikke det holder, har Sparebankstiftelsen mer på lur.

- Vi ser ofte at penger ikke strekker til. Det fins også en etterpott, hvor man kan be om ekstra midler, opplyser Simonsen.

Arbeidet skal etter planen starte opp neste vår og stå ferdig til badesesongen 2010. Inntil videre er det altså "Kattungen" som gjelder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.