RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løkka-jenter sikter mot toppen


Maja Anna Berdychowska (24), Marianne Hilmarsen (24), Benedicte Kunst Wergeland (24), Silje Sandvik (30) og Silje Gabrielsen (24) har planer om å innta lederstillinger etter et år ved Emergence School of leadership på Grünerløkka.
Maja Anna Berdychowska (24), Marianne Hilmarsen (24), Benedicte Kunst Wergeland (24), Silje Sandvik (30) og Silje Gabrielsen (24) har planer om å innta lederstillinger etter et år ved Emergence School of leadership på Grünerløkka. Foto: FOTO: Pegah Niku
Jentene ved den private lederskolen Emergence på Grünerløkka har ambisjoner om lederstillinger helt i toppen.

GRÜNERLØKKA: Emergence er en liten skole, men med et stort formål om å utdanne framtidas beste ledere.

Og skolen domineres faktisk helt klart av kvinner. Av 30 elever ved den ettårige lederskolen er det hele 24 jenter, mot kun seks gutter. Studentene Marianne Hilmarsen (24) og Maja Anna Berdychowska (24) tror det først og fremst skyldes at kvinner tør og synes mer på en liten skole.

– Skolen er mer utradisjonell, noe jeg tror appellerer mer til jenter enn gutter som kanskje heller velger BI, sier Maja.

Trygg

Hun forteller at det er stort fokus på «learing by doing».

– Dessuten er vi er ikke så mange, så man blir godt kjent med både hverandre og lærere slik at vi får tett oppfølging, forteller Maja.

– Også blir man veldig trygg på seg selv, som er helt avgjørende om man skal klare å være en god leder.

– Ja, man må kunne lede seg selv for å kunne lede andre, legger Marianne til.

Studentene er ikke er ikke alene om å diskutere andelen kvinnelige toppledere i Norge.

– Det finnes så mange kvinner med sterke personligheter som har en høytstående stilling, men som likevel ikke når helt til toppen, sier de.

Balanse

Marianne påpeker at menn og kvinner har ulike kvaliteter og arbeidslivet trenger begge disse for at næringslivet skal kunne utvikle seg.

– Jeg tror ikke at verden blir bedre om det kun hadde vært kvinnelige ledere, men jeg synes det skal være en jevn fordeling av begge kjønnene. Noe det ikke er i dag, sier Marianne.

Prosjekt i Sør-Afrika

Fokus på personlig lederskap, praktiske prosjekter, tett oppfølging og workshops, er noen av tingene jentene peker på som er med på å gjøre skolen unik.

Dessuten er de seks jenter som denne uka reiser på et feltarbeid i Sør-Afrika med prosjektet Emergency Youth leadership. Der skal prøve ut teoriene de har lært ved skolen i praksis.

– Vi skal blant annet gjøre behovsanalyser og prøve å lage et partnerskap med et fredskorps der nede, forteller Marianne som gleder seg til to og en halv uke på et annet kontinent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere