RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen solskinnsdag på Løkka uten...
Ingen solskinnsdag på Løkka uten...

Løkkalangs med Yoga Fire

Hvor finner du de ultimate rockejeansene og hvor tar du den siste ølen som du alltid angrer på søndag morra? Plateaktuelle Yoga Fire feiret 20 års- jubileum som Løkkavankere med guida rundtur.

GRÜNERLØKKA: – I disse dager feirer vi et helt spesielt jubileum. Det er nemlig nøyaktig 20 år siden vi begynte å vanke i dette området, sier Aslak Hartberg, bedre kjent som bassisten Alis i det plateaktuelle rockebandet Yoga Fire.

Sammen med synth- og rytmegitarspiller Sveinung "Dr. S" Eide og trommis Søren Brandt aka "Posen", feirer de jubileet med en guida tur til ære for Løkka og til inspirasjon for Østkantavisas lesere. Fra hver sin stol, i sola utenfor Parkteatret, kjenner gutta minnene strømme på fra området som står deres hjerte aller nærmest.

Sinnsyke konserter

– Den gang lå Oslo Jazzhus i Toftes gate 69 og var et sted vi frekventerte hyppig, sier Alis.Vi legger turen innom bakgården der Grünerløkka Lufthavn nå har tatt over for jazzhuset, og bassisten mimrer videre.– Her satt jeg og Doktoren på første rad i det bittelille konsertlokalet og så den ene sinnssyke konserten etter den andre.– Og hvis det var riktig folk i baren, fikk vi lov til å kjøpe øl, selv om vi bare var 16, legger Dr. S til og smiler skeivt.SE BILDER AV YOGA FIRES LØKKAFAVORITTER HER

Gutter ingen adgang

Gutta minnes også hvordan de leide øvingslokaler på AKKS i Brenneriveien, lokaler som egentlig var forbeholdt jenteband.

– Men vi var så dårlige til å spille at de forbarmet seg over oss. Det var jo opprinnelig bare jeg som kunne spille noe instrument, så jeg måtte lære gutta alt fra stemming til riktig grep, ler Alis. Gutta som tidligere er kjent fra Klovner i Kamp føler de endelig har fått vist at de mener alvor som rockegruppe med tilbakelagt turné, debutplata "Fuck You eller Penga tilbake" og bokutgivelse med samme navn.

– Vi ga aldri opp. Og nå er det bare god stemning, sier Alis fornøyd.

Ekte rockejeans

For Dr. S ble overgangen stor også stilmessig da Yoga Fire så dagens lys. Fra en tid med posete hiphop-bukser under Klovner i kamp, måtte doktoren nemlig skaffe seg trang rockebukse. Det naturlige valget falt på Angel's Speed Equipment i Rathkesgate 7.

– Her startet min rockejeanskarriere. Først var det veldig uvant, men nå synes jeg den første buksa jeg kjøpte er for stor. De blir bare trangere og trangere, flirer Doktoren idet han skritter innenfor butikkdøra.

Posen er for anledningen mest opptatt av håret som nettopp har blitt rocka opp hos Billy Bang's barbershop like ved. Han gliser fornøyd når han finner et pent utvalg kammer ved disken. Det gjelder å ta seg ut når releasekonserten er rett rundt hjørnet.

– Jeg vet at konserten overhodet ikke kommer til å bli som forventet, men det blir terningkast seks uansett, utbryter Posen selvsikkert mens han rusler oppover gata.

Gutta styrer målrettet mot turens siste stoppested: Café 33.

– Dette er stedet du ender opp når du allerede har tatt tre, fire øl for mye, gliser Alis og peker bort på det store lokalet på hjørnet ved Thorvald Meyers Gate og Seilduksgata. Trekløveret innrømmer at det hender de faller under nettopp den beskrivelsen en sen lørdagskveld.

– Man våkner opp på søndagen og tenker "Hvorfor droppet jeg ikke den siste ølen?" sier Posen mens de to andre nikker gjenkjennende.

Likevel, sola skinner og plata er ute i butikken, så da vi på veien nedover går forbi Bar Boca er det bare ett eneste alternativ for ekte rockegutter.

– Vi tar oss en øl a!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere