RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grünerløkka BU-leder Hilde Larsen (SV).
Grünerløkka BU-leder Hilde Larsen (SV).

Løkkas BU-leder: - Ap gikk bak vår rygg

SV-Hilde slår tilbake mot kritikken. - Vi oppfattet det som svært provoserende at Ap hadde samtaler med H i hemmelighet, skriver Hilde Larsen (SV).

Hilde Larsen, fersk BU-leder på Grünerløkka, skriver følgende i sitt svar til Fagforbundets Lise Olsen, som i forrige ukes Østkantavisa skrev innlegget "Skam dere SV!".

Olsen gikk til angrep på SV og skrev at "mange av SVs velgere og støttespillere i bydel Grünerløkka vil føle seg lurt". Nå slår Hilde Larsen tilbake i et nytt innlegg på Ostkantavisa.no:

"SV skal være den første til å beklage at AP, Rødt og SV ikke ble enige om fordelingen av vervene til Bydelsutvalget i bydelen.

Denne saken har blitt behørig dekket i Østkantavisa, men vi føler likevel at det er viktig å gi et svar til innlegget i Østkantavisa 25. oktober fra Fagforbundets Lise Olsen.

Først er det viktig for SV å presisere at uavhengig av hva slags avtalepartnere vi hadde i forhold til valget av BU-leder og de øvrige vervene, så er det røde flertallet der fortsatt og det ønsker vi å bruke!

Når det gjelder forhandlingene om fordelingen av de forskjellige vervene oppfattet vi AP som en særdeles vanskelig forhandlingspartner. AP gikk inn i forhandlingene med absolutte krav; det er et fryktelig dårlig utgangspunkt. Siden AP og SV har flertall alene, ønsket heller ikke AP å ha med Rødt i forhandlingene de ønsket å fordele vervene etter kjøttvekta.

Altså reint bord til AP og SV. For oss har det vært viktig, når vi snakker om et rødt flertall, å ha med Rødt. Vi ønsker oss en politisk plattform som hele venstresida kan enes om. Samtidig har det også vært viktig for oss at alle partier er representert i alle komiteer og utvalg.

SV var åpne hele veien på at vi hadde blitt kontaktet av H + V, som ønsket SV i posisjonen som BU-leder. Da AP i det siste møtet vi hadde sagt nei til et kompromissforslag fra Rødt (en deling av BU-ledervervet + komiteledere), hadde vi igjen kontakt med H + V.

Vi hadde nemlig sett hva som hadde skjedd på Sagene, der AP som kjent inngikk et valgteknisk samarbeid med H. Faren slik vi så det, var at AP kunne gjøre det samme i vår bydel, og at vi dermed ble sittende helt uten posisjoner.

Da viser det seg at AP bak vår rygg har tilbudt H + V nestlederen i BU samt to komiteledere. I våre samtaler med H+V var aldri så fremtredende verv fremme i diskusjonen. Det var altså AP som høynet budet.

Vi vurderte situasjonen grundig i forhold til hva vi som parti vil være best tjent med i forhold til hvordan vi kan få frem mest mulig av vår politikk. Kall det gjerne risikosport, men de forhandlingene vi var inne i da måtte vi altså ta hensyn til at vi som nest største parti kunne sitte igjen helt uten verv.

Vi oppfattet det som svært provoserende, etter at vi har spilt med åpne kort hele tiden, at AP samtidig hadde samtaler med H i hemmelighet. Dette var et alvorlig tillitsbrudd slik vi så det, og i tillegg lite respekt for oss som forhandlingspartner. Som vi har sagt tidligere; i forhandlinger er man avhengig av både gjensidig respekt og tillit.

Til slutt vil vi gjenta at vi fortsatt ønsker et politisk samarbeid med både AP og Rødt, at vi nå kan legge fortida bak oss, være konstruktive og se fremover. Vi ønsker å drive den politikken som er den beste for bydelen, og det har AP, SV og Rødt sammen - alle forutsetninger for å kunne gjøre.

Mvh
Hilde Larsen (SV)
Leder av Grünerløkka Bydelsutvalg"

Sint? Provosert? Engasjert?

Få dine meninger på nett! Send e-post til Bjorn.lecomte@lokalavisen.no eller ring 48071910. Send gjerne også til redaksjon@ostkantavisa.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere