RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løkta kastet lys på psykiske plager


HJELP: Bruker Bjørn Brattli, foeredragsholder Steinar Karlsen(i midten) og leder for seksjon psykisk helse i Bydel Grorud, Jan Erik Løkkeberg, var svært fornøyd etter seminaret.
HJELP: Bruker Bjørn Brattli, foeredragsholder Steinar Karlsen(i midten) og leder for seksjon psykisk helse i Bydel Grorud, Jan Erik Løkkeberg, var svært fornøyd etter seminaret. Foto: Foto: Bydel Grorud
Hva kan du gjøre om de psykiske problemene blir for store i hverdagen? Det finnes hjelp!

GRORUD: Brukerne tilknyttet Løkta, Bydel Groruds aktivitetssenter for mennesker med psykiske lidelser, har arrangert et seminar for å diskutere hva man kan gjøre for å hjelpe seg selv når problemene i hverdagen blir for store.

Del på Facebook

Seminaret ble holdt i samarbeid med bydelens Seksjon for Psykisk Helse, og fokuserte på praktiske tips og råd for hvordan man kan leve best mulig med psykiske problemer.

Foredragsholder for dagen var Steinar Karlsen, kommunestyrerepresentant i Fet kommune, som selv har levd med dårlig psykisk helse i mange år.

Karlsen delte sin egen sterke sykehistorie med de omtrent 50 som var tilstede, og ga håp om at det finnes et lys i enden av tunnelen bare man tar tak i problemene, gjerne med hjelp fra helsevesenet, venner og familie.

Kom deg ut!

– Det viktigste er å ikke bli sittende hjemme - det er det verste som kan skje en person med psykiske problemer. Kom deg ut, vær aktiv. Engasjer deg i ting du er opptatt av, og prioriter å bruke kreftene dine på det! sa Karlsen til tilhørerne sine.

Gode hjelpere

Seminaret fokuserte også på viktigheten av at mennesker med psykiske lidelser har gode hjelpere og støttespillere rundt seg. Den gode hjelperen skal være en som støtter, lytter og deler litt av seg selv. Videre understreket Karlsen at den gode hjelperen skal være en som tar deg på alvor, og som omgås deg på dine vilkår.

– For å være en god hjelper må man 'se' hele mennesket med deres individuelle behov og ønsker, sa Karlsen.

Karlsen er brukerlærer, og hjelper andre med psykiske plager til å sette ord på problemene sine for så å kunne formidle disse videre til hjelpeapparatet, familie og venner, og andre man møter i hverdagen.

Gruppearbeid

Brukerseminaret på Løkta endte med et gruppearbeid hvor man i fellesskap laget en liste med råd om hvordan man kan hjelpe seg selv når hverdagen blir vanskelig. Dette var det andre brukerseminaret som ble holdt på Løkta på Romsås, og målet er å holde et slikt seminar hvert år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere