Gå til sidens hovedinnhold

- Løfter matematikkfaget

Hvert år markerer Kjelsås Skole mattedagen. Ved å koble matematikk til spill, lek og fysisk aktivitet løftes faget, sier avdelingsleder Merete Hannigan.

Kjelsås: I flere år har Kjelsås skole hatt sin egen mattedag.

Praktisk matte

- Matematikk er det faget som mange elever synes er vanskelig. Læremetoder knyttet til spill, lek og fysisk aktivitet kan kanskje være med på å snu negative elevholdninger til faget, sier en av skolens avdelingsledere, Merete Hannigan.
I løpet av mattedagen blir det arrangert forskjellige aktiviteter både inne og ute.
- Det er fokus på praktisk matte. Blant annet er noen elever på Frysja og måler fart - hvor langt går eller løper man på hvor lang tid hvor mange km/t blir det til slutt? forteller Hannigan.
I gymsalen er det også matteøving.
- Elevene legger ferdige kvadratmeter-firkanter utover salen. For eksempel hvor mange tre-roms leiligheter på et gitt antall kvadratmeter er det plass til i gymsalen?

Sponser matteutstyr

Og for ikke å glemme mattevaflene.
- Vi har jo andre markeringsdager som bokdagen relatert til norskfaget, og engelskdagen. Men spesielt med mattedagen - og som en ekstra bonus til elevene - stiller sjetteklasse-foreldrene hvert år med vaffelsteking og baguettsmøring, sier Hannigan.
- Vafler koster kroner fem og baguetter kroner ti. Overskuddet av matsalget gjør at skolen får råd til ekstra matteutstyr, som for eksempel "matte-scrabble", bingo, domino, abakuser (kuleramme), geometriske figurer og mye mer.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot