*Nettavisen* Nyheter.

Lokal drosjesjåfør kan bli anmeldt

Oslo kommune vurderer å anmelde en mann fra Søndre Nordstrand for å ikke ha oppgitt inntekter fra drosjekjøring når han har mottatt sosialhjelp.

Søndre Nordstrand: Den lokale drosjesjåføren er en av seks nye personer som vurderes anmeldt. Tidligere har 95 sjåfører i Oslo Taxi og Norgestaxi blitt anmeldt av kommunen i tilsvarende saker for totalt syv millioner kroner.

I den forrige saken var det to sjåfører fra Søndre Nordstrand som ble anmeldt. De to var blant dem som hadde svindlet for de største beløpene. Det dreide seg om beløp på 500 000-600 000 kroner, forteller Kommunaldirektør Bjørg Månum Andersson i Byrådsavdeling for velferd og sosiale tjenester til Nordstrands Blad.

200 000 kroner

Denne gangen har vi mistanke om bedrageri for til sammen 200 000 kroner fra seks sjåfører i Taxi 2 for årene 2004-2006, sier kommunaldirektøren.

Mistanken kommer etter at Kommunerevisjonen har sammenliknet data fra Oslo likningskontor, sosialkontorene og taxinæringen. Sakene som er avdekket gjelder sjåfører med bostedsadresse i bydelene Søndre Nordstrand, Frogner, Gamle Oslo og St. Hanshaugen.

Sosialkontorene har ikke kunnet avdekke forholdene ved ordinær kontroll. De har måttet stole på at den enkelte søker har gitt korrekte opplysninger i søknaden om økonomisk sosialhjelp.

Alvorlig

Bjørg Månum Andersson sier at Kommunerevisjonen har gjort et meget grundig arbeid i saken.

Oslo kommune ser meget alvorlig på den svindel av offentlige midler som man her igjen etter all sannsynlighet står overfor, understreker hun.

Byrådsavdelingen vil nå oversende sakene til de bydelene som er involvert for videre oppfølging. Bydelene er gitt frist til 25. februar i år med å gi tilbakemelding på hvor mange sjåfører som anmeldes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.