RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lokal ildsjel


Kaare Kopperud brenner blant mye annet for Frogners lokalhistorie. Her i samtale med nabo Annema Falk.
Kaare Kopperud brenner blant mye annet for Frogners lokalhistorie. Her i samtale med nabo Annema Falk. Foto: FOTO: TORE BOLLINGMO
«Alle» i nærområdet vet hvem Kaare Kopperud i Halvdan Svartes gate er.

FROGNER: Kaare Kopperud er straks 89 år, men er fortsatt en vital og sentral skikkelse i Det engelske kvarter på Frogner.

Han er engasjert på mange fronter og har en bekjentskapskrets som strekker seg over en rekke fagområder. Han er utnevnt til generalkonsul, har virket både for den norske og den svenske kongen, og har blant annet tjenestegjort i Genova. Han er ridder av St. Olav, kommandør av den kongelige svenske Nordstjerneordenen og den nederlandske Oranje-Nassau-ordenen. Han har også fått Oslo bys høyeste utmerkelse, St. Hallvard. For å nevne noe.

Om det er de som skal hente søpla eller levere posten i nabolaget, alle faste gjengangere i det engelske kvarter blir budt inn til en kopp kaffe. Og også om du ikke er “husvenn” kan du regne med at du får et lokalhistorisk foredrag hvis du er så heldig å treffe Kaare. Hans yrkeskarriere ved siden av norsk utenrikstjeneste strekker seg mellom så ulike områder som shipping, politiarbeid og journalistikk. Godt gjort av en som på 1930-tallet engstet seg for om han kunne skaffe arbeid og mat.

Selv er ikke Kaare Kopperud så opptatt av ulikhetene i sine yrker. Det handler om å jobbe hardt og meningsfylt, følge etiske prinsipper og sørge for å ha det gøy! er hans kortfattede oppskrift på et godt yrkesliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere