*Nettavisen* Nyheter.

Lokal ungdomskonsert

Den frivillige paraplyorganisasjonen Nordre Aker musikk- og kulturutvalg inviterte til workshop og konsert for bydelens ungdommer.

Kjelsås: På kort tid klarte Ante Skaug, dirigent og musikalsk ansvarlig for ungdomskonserten, å samle mennesker med ulik musikalsk bakgrunn til workshop og påfølgende konsert og improvisasjonsspill som fikk alle i salen i Trikkehallen til å løfte på dansefoten.

Inspirasjon


Prosjektet er for ungdommene i bydelen som spiller i korps- eller strykeinstrumenter. En tanke er at ungdom som driver med musikk skal få møte andre med samme interesse. Det er jo også en tid hvor noen faller fra, og da er det bra med litt inspirasjon til å fortsette, forteller prosjektleder Unni Færøvik.
Hun kan også fortelle at Ante Skaug er en veldig viktig ressurs, men at også de fem profesjonelle musikerne, som spiller sammen med ungdommene, ikke bare fungerer som instruktører, men også bidrar til å heve opplevelsen ved at alle sammen samarbeider om å spille på konserten.

På sparket


Trommisen Jon Fosmark, fra Nordberg skole, syntes det var veldig gøy, men at ting kanskje ble tatt litt for mye på sparket.
Men vi får jo bare to dager, forteller han, før han må forte seg til øvingen før kveldens konsert.
Nordre Aker musikk- og kulturutvalg er paraplyorganisasjonen for frivillige organisasjoner, skoler og andre som engasjerer seg i musikk- og kulturlivet i bydelen. Helgens arrangement var gratis og åpent for alle som ville være med, og en oppfølger fra Ungdomskonserten 2006.
Prosjektet er økonomisk støttet av bydel Nordre Aker, alle sanitetsforeningene og Lions Clubene i bydelen, i tillegg til Frifond og Norsk kulturråd, så dette er et ordentlig lokalt løft, forteller Færøvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.